tirsdag den 21. april 2015

Frekvensomformer opbygning

Selv om frekvensomformerens grundlæggende opbygning er uændret, mener vi, tiden er inde til en ny udgave af denne hyp- pigt benyttede bog. Bjørn gennemgår opbygning og virkemåde på frekvensomformeren. Dette betyder så dog også at rotoren ikke vil dreje med samme hastighed som statoren, for hvis det var tilfældet ville rotorstavene ikke ændre magnetfelt de er i, og derved ville der ikke blive induceret nogen ny strøm i stavene og kraften ville blive lig nul. Vi har fået en af vores dygtige teknikker med mange års erfaring til at fortælle dig om de basale hovedkomponenter i en frekvensomformer , så du kan få en fundamental forståelse af en frekvensomformers opbygning og komponenters funktion.


Værd at vide om frekvensomformer. I videoen bliver du præsenteret for .

En frekvensomformer eller AC-til-AC-konverter anvendes typisk til at ændre den vekselstrømsfrekvens som et elektrisk apparat forsynes med. Det er især nyttigt til hastighedsændring af elektriske asynkronmotorer – den mest udbredte type elektromotorer. Princippet for frekvensomformeren er enkelt og kan beskrives i tre trin . Frekvensomformer eller AC-til-AC-konverter anvendes typisk til at ændre den vekselstrømsfrekvens som et . Når en motor tilsluttes en frekvensomformer , skal den nødvendige køling sikres.


Ved lave hastigheder er motorventilatoren ikke i stand til at levere nok luft til nedkøling. En frekvensomformer optimerer processen, tilpasser hastigheden, strømmen til motoren, motorbeskyttelse, høj startstrøm, nedbrud og produktionsstop undgås. Vi kan altid anbefale skærmede kabler mellem frekvensomformer og motor, da dette er mest effektivt overfor elektrisk støj, såvel netbåren som luftbåren støj.


Vi henviser i øvrigt til den engelske manual for tværsnit.

Der må ikke udføres megger test på frekvensomformeren. Hvis motoren skal megges, så sørg for at . IPU blev valgt som samarbejdspartner, fordi de på en god måde behersker integrationen mellem apparat, design og optimering af mekanisk opbygning. IPU var involveret i arbejdet med at behandle og strukturere kundeudsagn indhentet ved interview (QFD). Sideløbende hermed deltog IPU i arbejdet med produktets . Kurset giver en grundlæggende forståelse af elmotorers opbygning og tilslutning, samt grundlæggende forståelse for frekvensomformeres opbygning , anvendelse og tilslutning. GMM sincon er en hastighedsregulator med frekvensomformer og sinusfiltre på alle poler, som er udviklet specielt til anvendelse i. Der opstår ingen spændingsspidser som ved frekvensomformere uden sinusfilter på alle poler, som forringer motorernes levetid.


AC asynkronmotoren er, på grund af dens robuste opbygning , klart den mest udbredte motor i industri,. Da elektronikken i en frekvensomformer og en servoomformer ikke adskiller sig meget fra hinanden, . Da en servoomformer og en frekvensomformer er nært beslægtet og udviklet over de samme grundprincipper, er frekvensomformeren medtaget flere steder, hvor det er fundet naturligt. Fejlfinding på asynkronmotor.


El – pneumatiske ventiler. Med en såkaldt soft pipe filling sikres der en jævn opbygning af flow i rørene, hvilket forlænger rørenes og pumpesystemets levetid. Er egnet til rentvandspumpesystemer i nattetimerne, når vandforbruget faldet. Denne funktion detekterer langsom rotation og får pumperne til at booste trykket inden nedlukning.


Målgruppe Uddannelsen retter sig mod personer med en elektriker-uddannelse eller tilsvarende kompetencer, der i deres job har brug for kompetencer inden for elmotorer og frekvensomformere. Det er meget almindeligt at køre frekvensen meget højere end Hz, mange. Danfoss VLTer har som default en max frekvens på 1Hz og kan gå meget højere op, jeg har været oppe på 4Hz uden problemer.

Grunden til at motoren kan tåle det er at både frekvens og spænding reguleres, ved høje . Principiel opbygning bremse BE(DR.1– 18 DRN132M – 180). Indstilling af arbejdsluftspalten i bremserne BE– 122.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...