fredag den 24. april 2015

Spraydåser affald

Beskyt miljøet ved at aflevere miljøfarligt affald for sig. Farligt affald må aldrig hældes i kloakken eller smides i skraldespanden. Aflever det i stedet for på genbrugspladsen, til storskral til viceværten . Bly fra for eksempel toppen af nogle vinflasker er et giftigt tungmetal og er derfor farligt affald.


Heldigvis bruges der mindre og mindre bly til metalfolien, men der kan stadig være bly i legetøj, kosmetik, keramik, lerkrukker og krystalglas.

Deodorantspray, hårlak og andre spraydåser. Undervisningsmateriale hvor du lærer om affald , genbrug og miljø - for både elever og lærer. Bly Bly er et giftigt tungmetal og er derfor farligt affald.


Der kan også være bly i legetøj, kosmetik, keramik, lerkrukker og krystalglas. Her kan du se eksempler på farligt affald. Er du i tvivl, om noget affald er farligt eller ej, skal du kontakte os, så rådgiver vi dig.


Er alle slags trykdåser med drivmiddel, både tomme og halvfyldte. Batterier, kemikalier, spraydåser og medicin er farligt affald og skal sorteres for sig selv.

Oxiderende stoffer faste. Uorganisk affald ikke pumpbart. Vandbaseret organisk kemisk affald. Dette affald må dog hverken ende i dit køkkenaffald eller hældes i kloakken, og nogle produkter kan være så skadelige at selv deres emballage uden indhold betegnes som farligt affald.


Affald , som er opført i EAK-listen til Affaldsbekendtgørelsen og markeret med Fed skrift, anses for at være farligt affald. Denne affaldstype er farligt affald. Affaldet skal afleveres til korrekt behandling. Det må ikke smides i skraldespanden eller hældes i afløb.


Mange danskere har godt styr på, hvor de skal skille sig af med forskellige typer affald. Men sorteringen smutter ind imellem, f. Særligt de unge under år har det med at ty til skraldespanden lidt for ofte . Eksempler på farligt affald. På genbrugspladsen kan du aflevere dit farlige affald. Andre ordninger for afhentning af farligt affald er beskrevet i . Noget affald kræver dog ekstra opmærksomhe da det håndteret forkert kan være både sundhedsskadeligt og sprængfarligt.


Genbrugspladserne modtager alle typer miljøfarligt affald undtaget ammunition og eksplosiver, som skal afleveres til politiet.

Har du i din husstand mindre mængder af malingrester, spraydåser , batterier, medicinrester, olie- og kemikalieaffald og lignende kan det afleveres gratis på genbrugspladserne. Må du smide flasker, dåser eller elektronik i skraldespanden? Læs reglerne for affald , hvordan du skal sortere og aflevere det, og hvad der kan genbruges.


Har du ikke mulighed for at køre på genbrugsstationen, kan du benytte vores henteordning. Vi henter farligt affald gange om året hos private husstande. Det foregår på de samme dage som . Olie, fedt og benzinprodukter. Vaske- og rengøringsmidler, herunder afløbsrens, afkalkningsmidler, ovnrens og lignende.


Spraydåser med restindhold. Plante- og skadedyrsbekæmpelsesmidler. Medicin og emballager med medicinrester.


Poser med overskydende affald der stilles ved siden af beholderen bliver ikke afhentet. Almindelige el-pærer skal sorteres til dagrenovation, mens el- sparepærer faktisk er farligt affald , fordi de indeholder kviksølv – derfor skal de på. Må jeg putter spraydåser og deodorantspray i rummet til metal?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...