torsdag den 2. juli 2015

Byta kol i generator

Volvo V70n Familjebilen. Mekonomen, eller var som helst där de säljer bildelar. Men dom vill nog veta vad det är för generator , så kolla om du hittar ett bosch eller AC delco märke nånstans på den. Om det är en sån platta vill säga. Vilka gör sånt i Uppsala?


Inlägg av magnuss ons jun 04:41:48.

Hur byter man kol i en 100A generator ? På dom mindre så sitter ju kolen och relät på baksidan av generatorn, men var sitter dom på 100A generatorn? Nån som vet får gärna beskriva lite hur man kommer åt kolen typ vad som man måste skruva isär tex lossa generator , lossa remhjulet mm mm. Har du en 4:a eller V6:a.


Billigast är vell och byta kolen enbart ( troligaste felet). Min kärra har en Valeo generator , har en no name generator till salu med koppling ,ny, som passar 8T AWT motor , 1Amp. Inga problem att byta kol i en generator , kolla baksidan av din generator , så sitter det en vit (oftast) plast platta på baksidan med en skruv i varje hörn, skruva av den så har du hela kolhållaren med kolen i. Sen tar du den bara till någon reservdelsbutik och köper en ny likadan kolsats.


Men jag har absolut ingen aning om hur :D vet någon av en bild eller skiss på hur det ser ut därinne, på ett ungefär, så skulle det nog underlätta mycket för mig.

Slitna kol kan resultera i att det fungerar intermittent, men så har ts inte beskrivit symptomen. Kabelanslutningsfel är inte omöjligt heller, men förefaller som att ts redan demonterat generatorn, då är det svårare att kontrollera detta, dock bör brister i anslutningarna ha kunnat konstaterats visuellt i samband . Om din generator fungerar ska den leverera mellan 13. Som KeKa skrev så har du en yttre laddningsregulator, där även felet kan ligga.


Så här såg det ut när jag fick bort generatorn, ojämnt slitna kol. Kontrollera släpringarna så att dom inte ser repiga eller brända ut. Om dom ser tveksamma ut får man avväga om man skall byta generator.


Hur gör man isf för att få bort kolen ifrån generatorn? Det är en valeo generator. Men testade då ett annat batteri och samma fel kvarstod så jag behöver nu byta generator. Forum › Övrigt › Övrigt off topicCachadLiknandenov. Kan någon vänlig själ hjälpa mig?


Detta borde ju flyttas till 140-tråden. Försökte få hjälp på Garaget. Och misstänker att det är kolen som är slut, vet bara . Funderar på om min generator verkligen laddar som den ska.


Byta kol i en generator borde dock vara lätt, ifall det nu skulle kunna vara problemet. Motorlucka och dess fästen demonterade.

Fläktkåpa med generator gick nu att lirka upp och loss. Nu är det bara att ta isär generator för att kolla varför kolen slitits ned. Vi erbjuder produkter inom Kolsatser eller Startmotorkol med snabba leveranser av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Startmotorn kan man ofta få lite extra sprutt i om man slipar bort oxid på pickupen på rotorn.


Generatorn har inga kol eller nåt så den kan man inte göra så mycket åt. Tydligen skall länkarmen av och det är ju redan det ett riktigt skitjobb. Bil – MC › Bilreservdelar › ElsystemCachadLiknandeGenerator. Drivknutar Turbon bytt av förra ägaren Topppackning Planing av topp kol i generatorn.


Jag vill så klart inte köpa en helt ny generator om det bara är.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...