onsdag den 8. juli 2015

Flere stikkontakter

Jeg og min kone sliter med at det rett og slett er for få stikkontakter i leiligheten vår. Løsningen hittil har vært å bruke skjøteledninger (vet ikke helt hva de kalles - er i hvert fall sånne multi-stikkontaktdingser), men jeg forstår at dette ikke er så lurt med tanke på brannsikkerhet. Vi vurderer derfor å installere et par flere. I de nyeste foreskriftene for boliginstallasjon er det minstekrav til antall stikkontakter i boliger.


I korte trekk skal det monteres to uttak pr m2. Stikkontaktene bør ikke .

Noen som har hatt elektriker på besøk for å montere ekstra stikkontakter som kan fortelle meg litt om hva jeg kan forvente meg av kostnad? Der vil jeg utvide til eller 8. Nok antall stikkontakter plassert rundt om i huset er gull verdt av flere grunner. Blant annet gir det friheten til å ommøblere huset i fremtiden, huset blir mer brukervennlig, og dessuten blir huset mer brannsikkert når stikkontaktene er plassert med en viss avstand fra hverandre. Noe som mange gjerne ikke er . Ny bolig, gipsvegger med skjult anlegg.


På alle rom er det en lysbryter ved døren, helt normalt. Etter noen års bruk angrer vi på at det ikke ble lagt opp flere stikkontakter. Dermed tenkte jeg at elektrikeren kan strekke en kabel fra .

Jordet stikkontakt på ujordet kurs - hva må til for å få. Dagens behov for strøm-uttak er mye høyere enn det var før i tiden. Elektrikerarbeid - hva er normal pris for noen stikkontakter. Vi bruker flere og flere ting som krever strøm, og dermed er det i mange, og spesielt i eldre boliger behov for å utvide med flere stikkontakter. I mange tilfeller er det nok for elektriker å enten bytte ut en vanlig toveis stikkontakt med en fireveis . Etter forskriften så skal det være minst seks uttak bak tv, men det blir fort litt lite, derfor er det bedre å bytte ut en dobbel stikk med en fireveis.


Men dette må man vurdere for hvert enkelt rom. Kjapt spørsmål: Er det tillatt å ha mer enn en kabel inn- eller ut ifra en stikkontakt ? I så fall må det dyttes dobbelt opp med kabler inn både N, L og jord. Fysisk sett så er det jo plass til det, men lurer som sagt på om dette er noe som er tillatt å gjøre.


Det er både brannfarlig å stygt . Den mest vanlige stikkontakten - ELKO RSer rund i kantene og hvit. ELKO Plus er firkantet i formen og leveres i hvit, aluminium og sort utførelse. Det finnes også rammer til stikkontakter i ekte naturmaterialer som stål, skifer og glass. Lage flere stikkontakter og legge opp jordforbindelse på eksisterende kontakter. Vi hadde kontroll utført av TrønderEnergi.


Det mangler jordforbindelse på kontaktene som er på kontoret i leiligheten, dette må ordnes. I tillegg legge opp ny stikkontakt på kjøkken og snu en eksisterende . Nylig overtatt en leilighet som er totalrenovert, men med alt for få stikkontakter.

Har behov for: - ett stikk inne i et skap. Der er det fra før ett stikk til komfyr, men må ha. Flytte to stikk eller lage ny stikk ved siden av. Lage en stikk og koble et lys inn på bad.


Vi skulle hatt flere stikkontakter. Iallefall tre doble til på stua,og en i gangen. Trenger flere stikkontakter i stue samt på soverom. Ser for meg én firer ved TV, én toer på stuevegg og én toer på hver side av sengen.


Installasjon av stikkontakter og lysbrytere. Unsubscribe from elforlaget. Brytere er kanskje den mest synlige delen av den elektriske installasjonen i boligen.


Derfor er stadig flere opptatt av at bryternes design matcher stilen i det aktuelle rommet eller i boligen. De siste årene har det blitt utviklet designbrytere i mange forskjellige utforminger, materialer og farger. Det samme gjelder stikkontakter , . I dag markeres Strømmens dag over hele Norden.


Kellen kabeltrommel jordet mm2. Det blir flere ladepunkter per .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...