mandag den 20. juli 2015

Hvilken slags spænding fås fra en stikkontakt?

En stikkontakt er en strømafbryder, typisk fastmonteret på eller i væggen, som er udstyret med udtag, hvori en ledning med stik kan tilsluttes. Ofte sidder der øverst en afbryder, der kan vippes, trykkes ind eller drejes, . EU regi med den harmoniserede standard HD 4S Nominelle spændinger til offentligt lavspændings-elforsyningssystem. I dette skrift angives den nominelle spænding mellem fase og nul til 2V AC.


Der er “kun” 1volt i de nordamerikanske stikkontakter i modsætning til de 2volt , vi har her i Europa. Samtidig har selve kontakterne flade og aflange ben i stedet for runde ben, som vi kender det her i Europa. Men i netop dette tilfælde er det bedre at få en 110v strøm-konverter der kan fordele til rette volt - og også en rejse-adapter, hvis selve stikkets indgang er anderledes end de danske. Altså om jeg fint kan købe en sådan maskine i England og så sætte den til i en stikkontakt her hjemme?


De bruger nemlig 1Volt. I snart år er stort set alt el-materiel (hvidevarer, vandkoger, mikroovn osv.) blevet leveret med en Schuko-stikprop, hvor den sikkerhedsmæssige forbindelse til jord sker i siden. Stikproppen passer til Schuko- stikkontakten (også kaldet sidejord), der anvendes i det meste af Europa, og som blev godkendt . Hver dag spildes der store mængder af energi i de danske stikkontakter alene på grund af konvertering. Størstedelen af vores elapparater kræver volt jævnstrøm eller mindre, mens der strømmer 2volt vekselstrøm ud af stikkontakterne.


Hos en typisk familie med to børn kræver den opbygning mindst. I langt de fleste tilfælde kan du bruge dine danske apparater og stik direkte. Nogle gange kan du få brug for en adapter eller forlængerledning. Thailand bruger ikke stikkontakter med tænd-sluk knapper.


Da stikkene også er de samme, kan danske apparater medtages og bruges i Portugal uden problemer. Almindeligt enkelttrådigt hus-installationskabel er ikke godkendt, da trådene kan knække. Disse stikdåser har ”jord” i siden. Norge bruger Schuko-stik, hvor afstanden mellem hullerne er magen til de danske stikkontakter.


Jo, svenske el artikler kan sagtens anvendes i danmark. Og de bruger samme voltstyrke som os, nemlig 2V og ikke som så mange skriver 220. Vi bruger nemlig 2her i danmark , selv om den almindelige opfattelse bladt folk er, at det er 220. Vi anvender også samme svingningstal som svenskerne, nemlig HZ.


I danmark har vi 2volt i vores stikkontakt. Danmark og Norge har de samme stik og volt. Men jeg skal et sted hen hvor de har 220.


Når det er mindre, vil jeg så ikke stadig kunne bruge mine elektriske ting? Umildbart giver det ikke de større problemer for dig, når du skal have opladet din telefon, ipad eller computer. Problemet bliver hvis du tager håretørre og andre MEGET strøm-krævende apparater . Dette skulle umiddelbart ikke give dig nogen problemer.


Derudover er stikkontakterne i Paris og resten af Frankrig formet anderledes. En fransk stikkontakt er formet .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...