onsdag den 8. juli 2015

Montering af skillerelæ

Montering af skillerelæet. Ledningerne til skillerelæet kommer fra hovedafbryderne - kablet fra batterierne (batterisiden). Hvis man har batteri arrangement som vist i diagrammet nedenfor, så er det normalt sådan at bådens motor oplader batterierne via dioder eller et skillerelæ.


Dette for at frakoble startbatteriet under normal brug når motoren eller landstrøm laderen ikke er aktiv. På den måde har man altid startstrøm til .

I dag er næsten alle både installeret med en masse elektronik og elektrisk udstyr. Skillerelæ eller som nærmere betegnet batteriseparator. Derfor skal båden bruge en masse strøm. Har båden eller flere batterier er det en god idé, at monterer et skillerelæ. Et skillerelæ har det særlige formål, at sikre.


Batteri skillerelæ - hvordan fungerer det? Hvordan fungerer en batteriomskifter?

Jeg er helt med på hvordan og hvorfor man bruger et skille relæ mellem batterier, men sådan et relæ er. Adskillelse af batterier? Velegnet til båd og campingvogn.


SEPTOR er altså dels en batteriseparator (batterikredse), dels en optimering af generatorens opladning af batterierne. Når motoren startes, lades . Relæet sikrer, at startbatteriet oplades først. På et tidspunkt glemte jeg at slukke for hovedafbryderen, samtidig med at køleskabet kørte, og efter dage var det . Generatorer med ekstern laderegulator kan forbygge problemet med underladning, men spændingstabet og varmeopbygningen er stadig et problem. Specielle ladestyringer til montering på generatoren kan forøge ladningen i tomgang og kompensere for en uegnet diode, men et moderne spændingsbestemt skillerelæ er meget enklere og billigere. Husk, at almindelige 2volt kabler og stik er UEGNEDE til volt i båd.


Kobler automatisk u når spændingen falder. Fribord skillerelæ har ikke noget spændingstab. Kan anvendes både til 12V og 24V systemer.


Utroligt nem montering , skal ikke have styrespænding fra generator. Brug løs fra forbrugsbatteriet og bevar startbatteriet fuldt opladet! Ved brug af en afbryder, .

Så skal der laves strøm i raideren. De sidste er fra biltema. Jeg har købt exide dual amp batterier.


Derudover regner jeg med at bruge mmfra batteriet til omskifteren (omkring meter) Nogen der kan hjælpe med en vejledning til hvordan . Dimensionerne på ledningerne . Kraftigt lukkerelæ med forstærkede stikben. Anvendes når batterier skal oplades med én generator og batterierne ønskes separeret ved forbrug.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...