mandag den 31. august 2015

Farver på ledninger i stikkontakt

Jeg har tilsluttet ny lampe m. Sat blå ledning i lampe til blå i loft og brun ledning til sort. På loftet har jeg fundet som. Farvevalg til elektriske ledninger cubus-adsl.


For at øge overblikket i en elektrisk installation anvendes til diverse ledere, som fx fase, nul og beskyttelsesleder (jord), bestemte farver til ledernes isolation.

Hvordan monteres din nye stikkontakt ? Ifølge Maskinsikkerhed Elektrisk lednings materiel på . Mit stik til stikkontakten har to ledninger : Blå. Du skal bare søtte den til de yderste den i midten sluttes til jord hvis du har en stikkontakt med jord ellers er det ligegyldig du kan alligevel ikke huske hver gang hvilken vej stikket vendte og det re jo vekselstrøm. Grunnen til at de adskilles med farger er fordi at N-leder ALDRI må brytes før L- lederen. Dette ødelegger utstyret og lager i . Udføre nye installationer i boligen og udskifte eksisterende ledninger til nye i den faste installation.


Den faste installation er den del af boligens elinstallation, som du ikke kan tage med dig, når du flytter.

Det er også installatøren, som skal opsætte afbrydere, styrings- og reguleringssystemer eller stikkontakter , der ikke har . Elektrikeren vet sikkert hvilke farger som skal brukes til hva, men ut i fra det jeg har fjernet av eksisterende ledninger så er det tydelig at ikke alle. Du kan bruge følgende tommelfinger- regler til at identificere ledning - erne: Nul-lederen. Ledningen kan være lyseblå.


I gamle installationer kan den være sort. Her kan du læse om, hvad forskellige farver betyder, og hvordan du får en lovlig elinstallation. Det som er skrudd fast i veggen, som stikkontakter , koblingsbokser og brytere, og ledningene som går mellom disse, har du ikke lov til å installere.


Det betyr at du kan montere støpsel på ledninger , koble til lamper i tak og lignende. Denne kan være av plast eller gummi og kommer i forskjellige farger. Hopefully, when the children come into the room, they will notice the mess! Uanset om du erstatter et stik på grund af en blæst sikring eller installere ledningerne på et nyt stykke af elektronisk udstyr, er mange mennesker forvirrede af farve system for ledninger. Grunden for farverne er sikkerhed - farverne skal klart angive hvilken ledning er som så kredsløbet er tilsluttet korrekt.


Til computerbrug er der udviklet en afart af det danske stik med flade skråtstillede ben, der forhindrer de almindelige runde stik i at blive sat i en . Hei er en elektriker som ikke har jobbet i faget på endel år. Har fått med meg at fargene på ledere er blitt byttet(tenker da på brudd og nøytralleder o.s.v) Noen som kan fortelle meg om det nye farge systemet. Er det andre viktige ting som har endret seg . Mål i stedet for at gætte, ingen på BG kan fortælle dig hvilke ledninger der er hvad i det kabel.

Da jeg pt pusler med bordlamper, er det vel ligemeget. Oversigt over betegnelser og farver. Der er ingen forklaring på . Forskriftene inneholder bestemmelser for fargemerking av de viktigste ledningene. En jordleder skal være merket med gul og grønn farge, eller med bokstavene PE. Slike ledninger kan også være blanke.


En nøytralleder skal være isolert. Isolasjonen skal være merket med blå farge, eller med bokstaven N.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...