fredag den 4. september 2015

Transformator sætningen

Primærspolen modtager volt fra strømforsyningen. Når man kender vindingstallene, er det muligt at beregne spændingen i sekundærspolen. Beregning af Ohms lov med transformatorer i. Forsøg til Fysik/kemi, 9. Transformation - Transformersætning? I en praktisk transformator er der altid en lille smule tab, som viser sig ved at transformatoren bliver håndlun eller decideret varm . Fordelen ved vekselstrøm er, at den kan sendes over lange afstande med et minimum af tab i ledningerne. Vi kan derfor opstille følgende regel, som kaldes transformer - sætningen : Tegnet ~ skal angive, at sætningen ikke gælder helt nøjagtigt, idet der, som tidligere nævnt, altid forekommer et lille tab ved energioverføringen.


Teoriopgave En volts loddekolbe tilsluttes en transformer, som nedsætter stikkontaktens spænding på . Dette fremgår af transformer - sætningen , når vi anvender den på transformeren ude ved pæren. Her er spændingen på primærsiden jo gange så stor som spændingen på sekundærsiden. Til gengæld må strømmen på primærsiden da være gange så lille som strømmen på sekundærsiden. Jo svagere strøm der går i de . Elektromagnetisme Vindinger Indledning Hvad bruger man en transformator til (forsøg med strøm) Hvad sker der i en transformator?


Påvise transformator sætningen hvordan finder man frem til transformator . Mantra: Et eller flere ord eller en sætning der til stadighed gentages under, eller som, meditation, for at holde fokus på nuet og dæmpe tanker og følelser. Nedtransformere: På lyskæden til juletræet sidder der en transformator der nedtransformerer netspændingen i stikkontakten fra 2volt til fx volt til pærerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...