torsdag den 26. november 2015

Hydrogen molekyle

Gassen brint er opbygget af to hydrogenatomer, H der er bundet sammen ved det fælles elektronpar. Det systematiske navn er dihydrogen, men den kaldes ofte blot hydrogen. Tidligere har grundstoffet på dansk . Fri brint optræder som brintmolekyler, H2. Elektroner cirkulere rundt om kernen.


Et molekyle er sammensat af to eller flere atomer.

Atomerne er bundet til hinanden ved hjælp af kemiske bindinger. Molekylformlen angiver det mindste antal af hvert atom . O betyder tilsvarende Oxygen, og. Et af verdens mest kendte molekyler er vandmolekylet, H O. Det indeholder ikke nogle C-H-bindinger og er derfor et uorganisk molekyle.


Da hydrogen altid danner én bindinger og oxygen to, er dette den eneste mulige strukturformel ( Link) for vand. Med denne information er det nu oplagt, at dihydrogen har følgende . Den er også meget brandfarlig. Hvis den kommer i nærheden af ilt og varme, dannes der vand og varme.

Vores sol og alle stjernerne består mest af brint. Solen er meget stor og tyngdekraften presser brintmolekylerne sammen, så de omdannes til helium. Brint som atom, molekyle og ion. Et Oxygen-molekyle består af to Oxygen-atomer. To vandmolekyler Hvis man blot skriver H, betyder det altså: „et hydrogen-atom.


To hydrogenmolekyler Hvad betyder: , , 3, 4H? De molekyler, vi her har beskæftiget os me er meget enkle. Forskellen på dem må jeg være: H= luftart (den har et navn eller noget andet, kan bare ikke helt huske det) 2H = hydrogen -molekyler eller hedder det atomer? Man kan læse reaktionen mere præcist: to molekyler hydrogen reagerer med ét molekyle oxygen og danner to vandmolekyler. Naturgas kan brænde Hovedparten af den naturgas, som benyttes til . Tegn stregformlen for det nye molekyle og angiv dets kemiske formel.


Dette molekyle kaldes et ethan- molekyle. En kemisk analyse af vand skulle gerne vise to oxygen molekyler og ét hydrogen molekyle – hvis analysen er lavet rigtigt, for vi kender i dette tilfælde på forhånd resultatet. Kemisk formel: Vi bygger et . Om en analyse af vand giver det ovenstående resultat afhænger af, om metoden er rigtig – man kan fx ikke skille vand i dets bestanddele med en økse. Molekylmassen er den samlede masse af alle atomer i et molekyle. Hvad er molekylmassen for luftarten hydrogen (H2)?


Et hydrogen - molekyle består af to hydrogen-atomer.

I et laboratorium kan man fremstille hydrogen af zink og svovlsyre. Hvis man skal bruge meget . Modellervoks-modeller af vand- molekyle - hver kugle svarer til et atom. Hydrogens formel er altså H2.


Vand- molekyler består af to hydrogen -atomer (H) på ét oxygen-atom (O). Den skæve opbygning forklarer mange af vands egenskaber. Det simpleste molekyle , der indeholder hydrogenatomer, er hydrogenmolekylet H(brint). Et enkelt hydrogenatom er meget reaktivt - det vil sige, at det reagerer med atomer i nærheden - og forekommer derfor . H), hvilket giver den velkendte kemiske formel for vand: H2O.


Den kemiske binding mellem oxygen og hydrogen er meget stærk. Det findes som et to-atomigt molekyle med formlen H 2. Det er det letteste molekyle , der eksisterer. Ingen andre molekyler har så lille en masse.


Derfor er hydrogen en luftart. Der er kun lidt frit hydrogen på Jorden, men der er masser af kemiske.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...