torsdag den 21. januar 2016

Hpfi vs hfi

Begge typer reagerer på fejlstrøm, dvs. HPFI relæet er tilpasset de mange apparater, f. HFI - og HPFI -afbryderen - også kaldet fejlstrømsafbryder - er nødbremsen i de elektriske installationer. Vi har samlet en række spørgsmål og svar om HFI - og HPFI.


HFI er den gamle løsning og HPFI er den nye.

Den nye løsning er lovpligtig og mere sikker. Derfor er der risiko for, at de ikke slår fra, når der er noget galt i dit komfur, din vaskemaskine – eller i børnenes spillekonsol. Der findes forskellige fejlstrømsrelæer, og det er godt at kende forskellen på disse typer.


Der er i dag krav om HFI eller HPFI i alle bolig el-installationer ! Overholder din el installation de gældende regler ? Find svaret her på elviden. Der er mærket på hver enkelt Fejlstrømsafbryder, hvad fabrikantens krav er til aktivering af testknappen da dette variere).

Hvad er forskellen på den gamle type relæ, HFI , og den nye type HPFI. HPFI , HFI eller FI relæer har den funktion at beskytte mennesker og dyr mod livsfarlig berøring af elektriske apparater eller bygningsdele. Samtdig har erfaringen vist at det også yder god beskyttelse mod brand. Relæet beskytter ikke mod overlast eller kortslutning. I dag bliver der opsat Fejlstrømsafbrydere HPFI i alle nye boliger.


Det sker via sikringerne. I stedet for en Fejlstrømsafbrydere HPFI har mange ældre boliger en Fejlstrømsafbrydere HFI - afbryder. Den fungerer på næsten samme måde og beskytter også mod fejl. En Fejlstrømsafbrydere HPFI afbryder er dog lidt mere avanceret.


Alle danske husstande skal have installeret en fejlstrømsafbryder, enten som en HPFI - eller en HFI -afbryder. Hvis en andelsbolig ikke har installeret en lovpligtig fejlstrømsafbryder, . Feb Klasse AC også kaldet HFI - eller FI-afbryder kan kun detektere vekselstrømme og må kun installeres, hvor klasse A ikke kan anvendes. Produktet er bygget til at kunne anvendes til alle kendte fejlstrømme. Grænsen for, hvornår relæet senest skulle lade sig aktivere, var en spænding på V AC på det fejlramte stel i forhold til jord.


Motivet til at anvende jordslutningsrelæet, . Skift til et HFI - eller HPFI -relæ - det er et lovkrav.

RH-El står til rådighe når det gamle relæ skal udskiftes - vores dygtige elektrikere sikrer at dit hjem lever op til samtlige krav. Den store forskel ved HPFI er at det kan opdage fejl, som giver dig stød ved V jævnstrøm, dvs. Er der nogle som ved hvad foreskellen er på et HFI og PHFI relæ eller er det det samme, det går jeg ud fra det er, men jeg spørger for at være helt sikker?


Ja - det står sikkert på relæet, FI vs. Hvis ikke, kan du kigge efter den mærkning der skal være der mht. På et FI relæ er den typisk 5A eller 1A,.


Hvis man ikke har jord ud i installationen er et funktionelt hpfi relæ stærkt at anbefale,. Nogen fabrikanter siger en gang om måneden men det er lige at overdrive syns jeg. Men gange om året så er det fint.


Hurtig dag-til-dag levering. Da elulykker årligt skader 7.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...