onsdag den 6. januar 2016

Hvad er farligt affald

Undervisningsmateriale hvor du lærer om affald , genbrug og miljø - for både elever og lærer. Mange af de produkter, der indeholder stoffer, som betyder, at de skal behandles som farligt affald , er mærket med faresymboler. Produkter mærket med faresymboler er altid farligt affald. Eksempler på farligt affald. I denne artikel kan du læse en række eksempler på produkter og stoffer i vores hverdag, der skal indsamles som farligt affald eller specialaffald.


Der er rigtig mange produkter, der er “farlige”, når de bliver til affald.

Hvis vi sorterer og behandler det farlige affald rigtigt, undgår vi at sprede de miljø - . Et kemisk stof eller produkt, som er betegnet farligt efter reglerne om klassificering af kemiske stoffer og produkter, vil, når det bliver til affal også være farligt affald. Et biologisk produkt, som kan . Farligt affald - sådan afleveres det. Vi gør det nemt for dig at komme af med dit farlige affald på forsvarlig vis. Hvornår holder Miljøbilen på din genbrugsstation?


Du kan komme af med dit farlige affald på tre måder: . Hvis du ikke længere har originalemballagen, er det en god idé at mærke den nye emballage, så det tydeligt fremgår, hvad den indeholder.

På den måde sikrer du, at affaldet . Du skal skaffe dig af med dit farlige affald , så det ikke skader miljøet. Når du afleverer farligt affald , sørger vi for, at det bliver sendt til korrekt håndtering og behandling. I filmen nedenfor kan du se, hvad der skal i miljøkasse, hvad der ikke hører hjemme i miljøkassen, og hvordan miljøkasserne bliver hentet og sorteret i Esbjerg Kommune.


I affaldsbekendtgørelsen bilag – Listen over affald - er farligt affald markeret med fed skrift. De farlige egenskaber fremgår af affaldsbekendtgørelsen bilag som HP – HP 1 og der også er en oversigt over fareklasser, farekategorier og faresætningskoder, som er tilpasset den gældende . Alle husstande tilbydes en rød kasse til opbevaring og transport af batterier, maling, terpentinrester og andet affal der er forbundet med fare i hjemmet. Har du ikke en rød kasse, kan du bestille en hos os. Så ved vi, hvordan det skal. Husk at sparepærer også er farligt affald.


Skal du i dialysebehandling hjemme, så kontakt kommunen angående bortskaffelse af brugt og ubrugt dialysevæske. Sortering af farligt affald i hus. Find ud af, hvordan du sorterer farligt affald i København, hvis du bor i villa eller rækkehus. Maling, opløsningsmidler, kemikalier og medicinrester. Elsparepærer, LED-lyskilder og batterier.


Hvad må komme i den røde boks? Affal som er opført i EAK-listen til Affaldsbekendtgørelsen og markeret med Fed skrift, anses for at være farligt affald. Få svar på, hvad du må komme i din miljøboks, og hvornår den bliver tømt.

Kanyler skal afleveres i kanylebokse, der udleveres på apoteket. Du skal være opmærksom på at asbest og eternit skal pakkes tæt og forsvarligt ind i plastik, når du aflevere det på Genbrugsstationen. Følgende eksempler kan nævnes: Maling og lign.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...