tirsdag den 29. marts 2016

Jævnstrømsmotor opbygning

Jævnstrømsmotorens opbygning 1. I elektricitetens begyndelse var jævnstrømsmotoren den eneste form for elektrisk trækkraft, man. De fleste elektromotorer, som kører på jævnstrøm, har brug for at veksle strømmen gennem sine viklinger (kommutering) og det uanset om viklingerne sidder på rotor eller stator. En kommutator er den elektriske . Herved reduce res den masse, som roterer, ganske betydeligt, og motoren kan derfor reagere meget hurtigt.

Denne motortypes opbygning er illustreret på fig. Princip og opbygning i grove træk: Transformator, brokobling, udglatning og regulering. Motoren består af en rotor hvis udgående aksel overfører motorens arbejde.


Denne roterer i et magnetfelt har skabt af den såkaldte stator. Statoren er for mindre motorer ofte permanentmagnetiseret. Rotoren har poler, normalt tre , men også flere eller færre kan forekomme.


Jeg håber der er nogle ingeniøre her inde med lidt forstand på dc motorer med børster.

Jeg skal måle den indre modstand i sådan nogle motorer og jeg har mulighed for at måle terminalspændingen, strømtrækket og hastigheden (sidst nævnte vha hall pulser). Ud fra det kan jeg opstille følgende formel . Vi skal beslutte, om dette afsnit er nødvendigt, eller om der bare skal være et afsnit med simu- lering af det samlede system incl. Endelig undersøges, hvor stort energibesparelsespotentialet er, på landsplan, ved at erstatte asynkronmotorer med PM motorer. Man sætter så kontakter på den drejelige del, så strømmen til spolen vendes på det rigtige tidspunkt. Ved mindre jævnstrømsmotorer anvendes ofte permanente magneter til at give et fast ydre magnetfelt.


Ved store jævnstrømsmotorer frembringes det tilsvarende magnetfelt ved at sende en jævnstrøm igennem en spole med jern indeni. Den roterende del har en eller flere viklinger, som strømforsynes af . I jævnstrømsgeneratoren induceres der en elektrisk spænding i ankerviklingens ledere, når de bevæges i et magnetfelt. DC-motoren består af tre hoveddele, stator, anker og lejeskjolde. I beskrivelsen af opbygningen benyttes benævnelsen “stator” for den stationære del, og for den roterende del benyttes ved en jævnstrømsmotor benævnelsen ” anker” eller ”rotor”. Kontaktkullene benævnes ofte “børster”.


De var stødt på et problem, hvor den nuværende jævnstrømsmotor ikke kunne leve op til den. Strømforbruget til ventilation blev målt over fire hold grise i alle tre sektioner. Ventilationsanlæggets opbygning i de tre anvendte sektioner.

Nogle jævnstrømsmotorer også bruge en omdrejningstæller til at sende en anden elektrisk feedback signal til controlleren. Denne opbygning af statisk strøm kan medføre vildfarne opførsel i regulatoren. BLDC-motor er i langt de fleste tilfælde 3-fasede og har derfor i langt de fleste tilfælde tilledninger, som i princippet skal tilkobles vekselstrømsfaser med 1graders indbyrdes faseforskydning. En BLDC-motor kan have Hall- sensorer og disse har så separate . Opbygning af an or, not og nor med ventiler:. Generelt sagt vil en motor med et stærkt felt løbe.


En jævnstrømsmotor vil så afhængig af motortype, falde i hastighe indtil ankerstrømmen og feltet. I den ”traditionelle” opbygning er permanent magneterne monteret på rotoren ( kernen) Stator spolerne omkranser og indelukker rotoren, som en børstet DC- motor. I alle børsteløse motorer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...