fredag den 29. juli 2016

Hvordan virker en transformator

Legg merke til hvordan den induserte fluksen (grønn) er sinusformet i animasjonen til høyre, samtidig som magnetiseringsstrømmen (blå) har en helt annen form. Bakgrunnen for dette er hysteresekurvens form som er ikke-lineær. Hysteresekurven viser sammenhengen mellom et ferromagnetisk materiales flukstetthet (B) og . Ordet transformere betyr omforme, og en elektrisk transformator kan omforme strøm og spenning fra ett nivå til et annet.


Virkemåten til en transformator kan være litt vanskelig å forstå, bl.

I tillegg er den en elektrisk maskin helt uten . To spoler, der veksesltrøm i den ene spolen induserer et magnetfelt gjennom den andre spolen, som igjen setter opp en vekselspenning i den andre spolen. Forskjellig antall viklinger i spolene kan transformere spenningen opp eller ned. Hvordan foreslå salter med ulike stoffer - Naturfag. Når man driver med hobbyelektronikk, må man ofte bygge strømforsyninger. Da må man somregel ha en transformator som gir en viss spenning, siden man ofte.


En transformator er en enhed , der overfører elektrisk strøm fra det ene kredsløb til et andet. Det gør den via elektriske induktion.

En ideel transformer virker meget effektivt og kan overføre over af sin energi fra input 's kredsløb til produktionen 's kredsløb. Transformers er meget effektive. Når vi skal overføre effekt og energi over store avstander, er vi avhengige av å ha høy spenning.


Opphavsmann: Steinar OlsenBildet er kun for å vise prinsippet for en transformator. Prinsippet for å transformere spenning opp . Elektronikk: Kan noen forklare meg hvordan en tranformator virker og hva det er for noe? Vil ikke ha en super avansert forklaring.


Når spolen på den primære side af transformatoren tilsluttes en vekselstrømskilde med spændingen Up, vil der i spolen på den sekundære side dannes en vekselstrøm med. Sådan virker transformatoren! Nu går der ikke noget tabt, når en transformator sætter spændingsforskellen ne ligesom man. Jeg vet det brukes til å øke eller redusere vekselspenning, men mer vet jeg ikke.


Strømforsyninger: heisann. W på 12V, 50Hz (primær 230V, Jeg trodde at en trafo i tillegg til å transformere spenning, også fungerer som en likeretter (altså vekselsstrøm inn og likestrøm ut), ergo du vil ikke på . SMPS, hva de forskjellige komponentene gjør og hvordan et SMPS generelt fungerer ? Man vikler noget kobber rundt om en jern(?)kerne, og så ændres volt. Jeg går ud fra, at der er en teroi bag opbygningen, så man kan regne u hvordan en transformator skal vikles, hvis den f.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...