mandag den 14. november 2016

Det blinde punkt øjet

Den blinde plet er et lille område af nethinden, der ikke har lysfølsomme celler. Du kan nemt finde de blinde pletter i dine øjne i dette forsøg. Blinde punkt - et område uden fotoreceptorer.


Det betyder, at papillen leder information ud af øjet , men den registrerer ikke noget. I dette område er der ingen lysfølsomme synsceller (fotoreceptorer), som kan opfange . Luk dit venstre øje og kig med dit højre øje på cirklen, vinkelret ud for cirklen.

Kig på cirklen mens du bevæger dig frem mod skærmen og tilbage igen. Firkanten vil på et tidspunkt forsvinde, det betyder at du har fundet den blinde plet for dit højre øje. Luk herefter dit højre øje og kig med med dit venstre øje vinkelret ud for . Hold dig for det ene øje.


Langsomt skal du fokusere, et efter et, på tallene fra til og tilbage igen fra til 1. Under hele turen skal du lægge mærke til solen i udkanten af dit synsfelt. For nogle af tallene forsvinder den! Grunden til at solen forsvinder er den måde øjet er bygget op på.


Det er linsen i øjet som danner billeder på nethinden.

Nethinden er den aller inderste hinde i øjet. Når billeder rammer nethinden vender alting på hovedet, men vores hjerne sørger for at vi ser verden fra den rigtige vinkel. Synsnerven sender signaler fra nethinden op til hjernen.


Det er en biologisk indretning, som opfanger og projicerer lys via en linse på stave og tappe i nethinden, som omsætter signalerne til impulser i synsnerverne. Det blinde punkt er en direkte fortsættelse af En torn i øjet , og den bringer også igen Rebekka Holm tilbage. Julie Hastrups bøger er solgt til udgivelse i Norge, Tysklan Holland og Spanien.


En varm sommermorgen findes den kendte socialrådgiver Kissi Schack myrdet og maltrakteret på kastellet i København. Dine øjne har en “ blind plet”. Den gør, at der er blinde vinkler i dit syn.


De to første bind er rejsestørrelse. Hun har mindst ti afværgelæsioner på hænderne, hvilket . Den matte plade er stedet, hvor. Nervefibre fra nethindens ganglieceller forlader øjet ved synsnervepapillen.


Området ses på øjets bagvæg som en lyserød skive.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...