fredag den 30. december 2016

Emc kabel frequentieregelaar

Geregelde motoraandrijvingen zoals frequentieregelaars, uitgerust met vermogens elektronica, werken met hoge frequenties. Om een frequentieregelaar , maar zeker ook de installaties in de nabijheid die door de regelaar kunnen worden beïnvloe goed te laten functioneren, worden er eisen gesteld aan de manier . Om de afscherming van een kabel aan te sluiten op de metalen behuizing van een toestel of een metalen paneel, worden bijvoorbeeld EMC -wartels toegepast. Op deze ISSO-KennisKaart staat beschreven waarom en hoe deze moeten worden toegepast en worden eventuele alternatieven toegelicht.


EMC -aansluiting: Het is zeer belangrijk dat de aansluitingen tussen de frequentieregelaar met de afgeschermde motorkabel en de EMC -filter tijdens de EMC -tests als volgt zijn uitgevoerd.

Ik heb een stalen frame waar een motor en een frequentieregelaar in vast zitten, verbonden met en afgeschermde 4-aderige kabel. Je hebt nu een kooi van faraday om je kabel en die vangt alle ongewenste signalen weg. Deze hoogfrequent storingen kunnen storen op een vrijstaand naburig circuit (geleiders in dezelfde kabel - goot, geleiders op een print, etc). Deze storing kunnen ook inkoppelen op telecommunicatie apparatuur.


Beschrijving EMC verschijnselen . EMC -ontwerp – waar bij het projecteren al rekening mee moet worden gehouden ;. Kabel verhoogde ohmse en diëlektrische verliezen. Condensatoren verwarming, veroudering, resonantieverschijnselen.

Meet- en regelinstallaties meetfouten. Ingangsfilters ( EMC -filters) in combinatie met afgeschermde kabels tussen de frequentieregelaar en de motor zorgen voor een effectieve onderdrukking van de hinderlijke radiofrequentie interferentie ofwel RFI. De functie van dit filter is het onderdrukken van de algemeen voorkomende hoogfrequent . Omwille van EMC -problemen – overspraak en interferentie – is het aangewezen om de kabel tussen de frequentieregelaar en de motor af te schermen. Door het gebruiken van een afgeschermde kabel kan die kabel niet als stoorzender optreden. Let erop dat de kabel correct gemonteerd werd.


Voeding van systemen die gevoelig zijn voor instraling . Softstarter en halfgeleiderbeveiliging. De EMC -conforme opbouw en aansluiting wordt in de betreffende handboeken (AWB) van de apparaten. Oorzaken van verhoogde schermstromen.


Waar komen deze stromen vandaan? Een typische inductieve koppeling vanuit de kabel van frequentieregelaar naar motor in de potentiaalvereffening en de stroompaden . Een aantal basisbegrippen uit de EMC zal kort worden behandel waarna op de EMC van kabel - kanalen wordt ingegaan. Met deze kennis kunnen de EMC -maatregelen beter toegepast worden.


Het blijkt namelijk, dat constructeurs in de praktijk vaak een aantal . EMC interferentie en lekstromen voor- komen worden.

De IFR kan ook overweg met lange kabellengten. De lengte wordt uitsluitend beperkt door de eigen weerstand. Voor renovatie en uitbreidingen . De frequentieregelaar brengt voor installateurs en systeemintegrators het grootste EMC -risico met zich mee.


De aan te drijven motor van een installatie moet met een kabel worden verbonden met de frequentieregelaar. Waaraan moet deze kabel voldoen om niet te gevoelig te zijn of storing te veroorzaken? Frequentieregelaar met sinusvormige uitgangsspanning. Vorige Afbeelding van 1Volgende.


Motoren die warm worden, te snel slijten, piepende geluiden maken, rare stromen in kabels en niet te vergeten problemen die met EMC te maken hebben. Koop Eaton Montagebeugel voor ( EMC ) kabel met klemmen t. NFO Drives heeft een unieke frequentieregelaar waarbij geen enkele EMC storing wordt opgewekt door de regelaar zonder EMC filter: het uitgangssignaal is. Ontwikkelen van (leidinggebonden) EMC filters. Kerntaak het net beschermen tegen EMC opgewekt door de aangesloten frequentieregelaar.


Verliezen door het warm worden van de kabel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...