søndag den 29. januar 2017

Transformator fysik

I en praktisk transformator er der altid en lille smule tab, som viser sig ved at transformatoren bliver håndlun eller decideret varm . Mål og egenskaber for en. Hej Spørg om Fysik Hermed et spørgsmål ifm. Hvis vi forestiller os at primærspolen har 2vindinger -6V og 2A.


Når spolen på den primære side af transformatoren tilsluttes en vekselstrømskilde med spændingen Up, vil der i spolen på den sekundære side dannes en vekselstrøm med spændingen Us. Hvor stor Us bliver, afhænger af vindingstallene.

Us = Up vindingstal på sekundær side vindingstal på primær side. Faraday havde som den første bygget en transformer og set den elektriske induktion. Det var et overraskende fænomen. Hvordan kunne der løbe en strøm i en ledning, der ikke var i forbindelse med et batteri? Flere naturforskere havde lavet det samme eksperiment, men blot udført det i en anden rækkefølge.


Vekselstrøm er den type strøm, vi har i vores stikkontakter, og er. Hvad sker der i en lukket jernkerne med spoler? Ved godt at den enten gør strømmen højere eller laver, men hvis man sådan skal gå i dybden, hvad sker der så?


Tak på forhånd :) Hvor bruger man transfortion?

I dag lavede vi et forsøg, hvor vi skulle undersøge hvordan forholdet mellem primær- og sekundærspolen på en transformer kan ændre strømmens spænding. Vi startede med at bygge en transformer som består af en strømkilde der er sat til vekselstrøm, spoler, en lukket jernkerne og et voltmeter. Derfor har du brug for en transformator. På elektricitetsværket produceres elektricitet i form af vekselspænding. Strømmen sendes ud til forbrugerne og kommer ind i vore huse som 2volt vekselspænding.


Den består af en lukket jernkerne og to spoler. Spolen, hvor der tilsluttes strøm, kaldes primærspolen (p). Primærspolen modtager energi når strømmen tilsluttes.


Derved får man mulighed for at transportere strøm over lange afstande eller fx lade mobiltelefonen op i stikkontakten. En transformer kan transformere vekselstrøm, dvs. Skriv her, hvilke spoler I brugte: Primær spole: Sekundærspole: Flyt peh£fte voltMETERET til teKUNOÆJZ- SfcLEN OG MÅL, CM VEN GIVER CA-. Vi måler, at den som forventet kan sætte „el-værkets spænding på volt op til ca. Transformator - Duration: 7:10.


Vi forbinder nu transformerens sekundærspole til den lange dobbeltledning med de. Förklarar hur transformatorn fungerar samt hur den används för elektrisk energiöverföring. Tomas Rönnåbakk Sverin 402. Jernkerne er med til at transformere strøm, til andre steder. Watt er ampere gange volt.


Man tilsætter nogle ledninger til transformatoren.

Induktion og transformation.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...