fredag den 6. oktober 2017

Magnetisme gyldendal

Alle har som børn leget med magneter og følt de mærkelige tiltrækkende og frastødende kræfter. Selve Jorden er en stor magnet, der får et kompas til at vise . Alt til fysik-kemiundervisningen på ét sted. Faglige tekster, øvelser, eksperimenter, interaktive opgaver m. Feb magnetisme , egenskaber ved materialer, som modificerer eller skaber et magnetfelt.

Oct Magnetisme er egenskaber ved materialer, som modificerer eller skaber et magnetfelt. Som hovedformer skelner man mellem diamagnetisme, paramagnetisme og ferromagnetisme. Sep magnet, materiale eller elektrisk komponent, som kan frembringe et magnetfelt. Magneter inddeles i elektromagneter og permanente magneter. Det kosmiske urværk, Verner Schilling.


Rejsen ud i rummet, Helle og Henrik Stub. Jan ferrimagnet, materiale, der indeholder mere end én type magnetiske atomer med magnetiske momenter i et antiferromagnetisk mønster.

Ferrimagneter udgør en hel klasse af magnetiske forbindelser, der kaldes ferritter. Dette navn stammer fra den specielle type jernilter, hvori denne form for magnetisme. Jan antiferromagnet, materiale, som udadtil optræder umagnetisk, selvom der er magnetisk orden inde i materialet. Antiferromagneter er beslægtede med ferromagneter, og begge former for magnetisme findes i visse krystallinske materialer, fx visse ferriter. I disse materialer opfører nogle atomer sig som små . Jan paramagnetisme, type af magnetisme , der forekommer i materialer, hvis atomer eller molekyler har et permanent magnetisk moment.


I fravær af et ydre magnetfelt er de magnetiske momenter tilfældigt orienterede og giver derfor ikke nogen samlet magnetisk virkning. Er der et ydre magnetfelt, påvirker dette . En elektrisk pol er en elektrisk ladning, hvorfra der udgår (positiv ladning) eller ender (negativ ladning) elektriske feltlinjer. En jævnstrømsdynamo og et . Jan hvirvelstrøm, elektrisk strøm, der opstår i et ledende materiale, når det udsættes for et tidsvarierende magnetfelt. Hvirvelstrøm er et fænomen, som skyldes induktion.


Udsættes et ledende materiale, fx i form af en metalplade, for et tidsvarierende magnetfelt vinkelret på pladen, opstår der ifølge . Udgiver, Gyldendal - Nordisk forlag, København. Arkiv, Sønderjysk Skolemuseum .

Blødt jern bliver let magnetisk, men mister hurtigt magnetismen igen skoleb-fys. Henry Schultz: Stenen fra Magnesia. Princippet bag paramagnetisk resonans svarer nøje til kernemagnetisk resonans, bortset fra at det magnetiske moment ikke hidrører fra atomets kerne, men skyldes de omgivende elektroners banebevægelse og spin.


Ejvind Flensted-Jensen Poul Hanghøj Poul Thomsen GYLDENDAL Gyldendal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...