tirsdag den 10. oktober 2017

Polsøger fase

Hvis spidsen rører en fase lyser glimlampen. Hvorfor er der fase på min nulleder (blå ledning)? Stort udvalg i måleinstrumenter som combi check, polhit, spændingstester, multimeter , tangamperemeter og isolationstester.


Polsøger , et lille testværktøj som fastslår om der er vekselspændinger i f. Fingeren placeres på den røde ende og hvis spidsen rører en fase vil en lille pære i polsøgerens håndtag lyse.

Her er det en Primare Ttuner, der ikke kan fases med en polsøger , idet der er lys i glimlampen uanset fasen, men det ses tydeligt, at der er forskel på spændingsfeltet ved trafoen afhængig . VoltTest indikerer, uden elektrisk og metalisk berøring, nemt og sikkert vekselspænding. Når der er spænding ( fase ) til stede indikeres det med et kraftigt og tydeligt orange lys. Er ideel til kontrol af f. Sikringer, uden at de tages u pillesikre stikkontakter, uden adskillelse, kabler og ledninger, finder evt.


Lampesteder eller lampeudtag er der, hvor man kan tilslutte f. De mest anvendte lampesteder i Danmark er et rundt Ømm planforsænket udtag eller et firkantet modul udtag. Derudover fås der også en række udvendigt monterede udtag, rosetter og .

Det tyder på at være det man kalder en polsøger , du skriver om, - den kan ikke bruges som egentlig måler, men som indikator for om der er spænding på . Og min skruetrækker, som har sådan en polsøger , lyser på alle ledere. Der er spænding på Mmen ingen spænding på F( fase ). Er godt klar over at jeg ikke skal bruge fase , men jeg tænker at det måske er her at fejlen er, siden lampen ikke virker på det udtag i loftet. PS: en polsøger er alt for simpelt et værktøj det viser fase ved extremt høj impedans. Berøringsfri polsøger som indikerer fase. Akustisk indikering, med valgbar følsomhed.


Magnet Stick er en magnetfeltstester som nemt og enkelt indikerer magnetisme. Alle metalgenstande skal forbindes med beskyttelseslederen, dette gælder f. En polsøger kan bruges til af afgøre hvad der er fase og nul. Men vær opmærksom på at ved sprunget sikring eller afbrudte kabler kan den lyse fortsat, pga. Når elektrikeren måler spænding er det ofte for at finde ud af, om der overhovedet er nogen spænding. Hvad spændingen mere præcist kan måles til forekommer mindre vigtigt.


Den ofte anvendte polsøger viser da heller ikke andet end om der er liv i en fase eller om der ikke er. De to øverste er strømførende, og den sidste er for din sikkerhed. V og derfor lyser din polsøger.

Ensartetheden er vigtigst : D. Dette er afsnittet for de kendte pen-instrumenter Volt Stick og Magnetstick. Volt Stick er en berøringsfri polsøger som indikerer fase og findes i flere udgaver, bl. Jeg bruger den som et multiværktøj – selvfølgelig også til at undersøge om der er strøm på en ledning, og hvor der er fase på en stikkontakt. Det er den mindste model af en polsøger.


Hvis man sætter en lampe op, er det ligegyldigt med fase og nul. Men ved stikkontakter eller hvis flere lamper er serieforbundne .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...