onsdag den 20. december 2017

Elektronikk jord

Jord er en terminal i en elektronisk krets som er felles og brukes av hele kretsen som et referansepunkt. Når en spenning for et punkt i en krets angis med et antall volt, menes alltid underforstått referert til jord = i forhold til jord = mellom punktet og jord. Av sikkerhetsgrunner bør nettdrevne elektriske og elektroniske. Se også jord ( elektronikk ). Tanken er at alle overflater og punkter som på noen måte kan berøres av mennesker eller dyr ved elektriske systemer skal være solid forbundet med .

Elektronikk : Hei, har nettopp handlet en Marshall Rør-Gitarforsterker og der står det da understreket at den bør for guds skyld tilkobles jord. Da å skulle installere jord på det elektriske anlegget her ville ta fryktelig lang tid og koste mere enn forsterkeren så lurer jeg på hvor viktig det er å ha jord. Hva kan skje hvis jord ikke er lik V? Jordspyd - Elfag - fagstoff innen elektro, humor og almenn interresse elfag.


Det som er litt spesielt med TN systemet det er at det godt kan gå en del strøm i nøytrallederen, uten at det er feil i anlegget og når anlegget belastes på en ordinær måte. Jordelektroden kan utføres på mange forskjellige måter, avhengig av hva som er mest . For et IT anlegg så vil det ikke gå strøm i jordlederen, uten om ved feil i anlegget og ved overslag til jord. Smart permanent stømforgrener med uttak.

Monteres rett i veggboks og festes til veggen. Vi sender ordren din samme dag som du bestiller! De siste 1årene har en tredel av myrene i Norge blitt ødelagt.


En av de største truslene nå er at myrene graves ut, blandes i jordprodukter og selges til deg som billig hagejord. Når torven graves ut og brukes i hagejor frigjøres karbonet i form av klimagassen CO2. Bruken av torv i hagejord fører hvert år . Hvorfor er det slik at man ikke kan megge visse installasjoner grunnet følsom elektronikk ? Og jord og faselederne må kortsluttes mot hverandre for å få bort kapasitive restspenninger FØR overspenningsvernene kobles tilbake igjen.


Jeg satt nettopp inn nye pickuper (Seymour Duncan) i en Squier P-bass, som et ledd i en oppgradering. Etter innstallasjonen syns jeg at jord -stos. Romfartøy, satellitter og romsonder i bane rundt jorda blir beskyttet mot stråling av planetens magnetfelt. Men ved spesielt intenst romvær kan såkalte dødelige elektroner få så mye fart at de trenger gjennom magnetfeltet og ødelegger apparatenes elektronikk. Det skjer for eksempel etter solstormer, . De elektriske og elektroniske produktene fra HELLA sørger for at arbeidet med landbrukskjøretøy og -maskiner kan skje enkelt og problemfritt.


Reduksjon av elektrostatisk innstråling. Innstråling ledes til jord. Skjermingen reduserer elektrostatisk innstråling!

Så tykk og tett som mulig. For lærebøker i elektronikk , se MJs bokliste. Jording på flere punkter (motstandsreduksjon).


Likestrøm er alltid toleder, der den ene lederen kalles jord (0V) og den andre er nominell i forhold til jord.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...