fredag den 22. december 2017

Ensretning af vekselstrøm

Hej Når jeg sender 17V AC i diode bro men måler 29. Ensretning af vekselstrøm. Man bruger én eller flere dioder til at ensrettestrømmen med.


En diode er en lille ventil, der kun slipper strøm igennem i den ene retning. Med en transformator, kan.

Derfor er det nødvendigt at ensrette og udglatte vekselspændingen, så den bliver helt jævn. Så kan man lave vekselstrøm om til jævnstrøm. Man kan lave vekselstrøm om således, at elektronerne kun løber de ene vej i ledningen. Man skal bruge en ensretter. Det er en dims, som kun tillader én strømretning.


På ensretteren på billedet ses en pil. Pilen viser den vej, som elektronerne i ledningen kan bevæge sig.

Fuglsanggårdsskolen - Fysik og kemi i 9. Forsøger man at sende vekselstrøm gennem en diode, er det altså kun de positive dele af bølgen, der slipper igennem. Gennem modstanden vil der derfor gå en strøm, hvor strømstyrken følger den positive del af bølgen. En ensretning med et kredsløb med én diode giver derfor en bølgende, positiv strøm i halvdelen af tiden . Når en pære forbindes til en vekselspænding, går strømmen det ene øjeblik den ene vej, det næste øjeblik den anden vej gennem . Ved 10v vekselspænding, hvor meget stiger jævnspændingen ved ensretning ? Jeg mener at kunne huske at man skulle gange indgangs veksel spændingen med ? Dobbelt-ensretning med Graetz-kobling. De fire dioder kobles sammen som vist. En sådan kobling kaldes en Graetz-kobling.


Aftegn skærmbilledet og forklar dets udseende. Beskriv, hvordan strømmen løber rundt i kredsen. Diodebrokobling, Graetz-kobling – enfaset vekselstrømsenergi til (pulserende) jævnstrømsenergi. SMPS PFC – SMPS Power Factor Correction. Dette er den anbefalede måde at ensrette sinusformet vekselstrømsenergi på, da den tilnærmelsesvis opfører sig som en ohmsk modstand.


En diodebrokobling, diodebro, Graetz-kobling, helbølgeensretter, broensretter eller ensretterbro er et elektronisk kredsløb som ensretter begge halvperioder af en vekselstrøm.

Diodebroen bruges ofte i strømforsyninger der omformer vekselstrømmen fra f. Perfekt til ensretning af en halogentransformers vekselstrøm til jævnstrøm på op til 50A. Dette indlæg er skrevet af ren nysgerrighe og er ikke noget jeg skal bruge til noget konkret lige nu. Nå, til sagen: Når man måler spændingen på vekselstrøm ( AC), får man kun en middelværdi, f. Imidlertid er der også en såkaldt spids-spids-værdi, som er en del større, jvf. Formål: Du skal undersøge, hvordan vekselstrøm kan ensrettes til jævnstrøm.


Datalog-udstyr eller oscilloskop. Indstil strømkilden til V=. Indsæt først el-pæren, derefter motoren . Jævnstrøm er DC (direct current). Vekselstrøm er AC (alternating current).


Det skal lige nævnes at de anvendte ledninger på illustrationen ikke p. Billedet til venstre er oscilloscopet. Eller rettere skærmbilledet af den strøm der fremkommer når der er sat . Elektronisk kredsløb til ensretning af vekselstrøm. Kompakt udførsel til montage på f. Tryk her for at læse mere. Er der en fejl i produktinformationen her på siden?


Hjælp os med at holde produktet opdateret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...