tirsdag den 26. december 2017

Hvordan er en frekvensomformer oppbygd

Men det finnes da allkevel en del forskjellige typer og variasjoner over dette tema. Hvordan påvirker frekvensen strømmen til en motor? I industriell sammenheng blir frekvensomformere som oftest brukt mellom et fast elektrisk nett (for eksempel 1- eller 3-fase 230V 50Hz) og en 3-fase vekselspenningsmotor for å kunne styre dennes turtall ved proporsjonalt å variere tilført spenning og frekvens.


Dette kan være små motorer fra noen få watt og opp til store . Til kraftformål ble det tidligere benyttet roterende frekvensomformere.

Disse består av to elektriske maskiner som er mekanisk sammenkoblet over en felles aksel, men elektrisk tilkoblet hvert . Hva er forskjellen på el motor som er beregnet for bruk av frekvens omformer og som ikke er beregnet for det? Trodde alle elektromotorer kunne styres via frekvensomformer. Snakker da 440V 3~ motor.


Evt hvordan er de oppbygd ? Energidelen i en frekvensomformer er bygget opp av en likeretter og en vekselretter. Vekselretteren blir styrt av en integrert krets som åpner og stenger tyristorene i en spesiell rekkefølge. På denne måten kan man lage trefase som igjen kan sette opp et dreiefelt i en motor.

Figuren under er et eksempel fra manualen til Moeller DFfrekvensomformer. Her er det brukt skjermet kabel og figuren viser hvordan man har tatt hensyn til EMC under montasje av frekvensomformeren. Bilde av schnaiders Altivar 312 . Mikke ved hortenvideregående (13:18). Hvis dette ikke er mulig, hvordan skal vi da dokumentere dette? Frekvensomformeren er en elektroteknisk komponent som i dag er brukt i svært.


Tyristorstyrt frekvensomformer. Fullskala frekvensomformere kan behandle . De kontrollerer hvor fort eller sakte en elektronisk enhet opererer ved å styre mengden av variable strøm som passerer gjennom elektronisk enhet. Her forsvinner nemlig en del energi i forskjellige led så virkningsgraden er i praksis et sted mellom i verste fall prosent, og i beste fall prosent. En elbil består kort sagt av batteriet, en del kraftelektronikk, og en elller flere motorer som driver hjulene. Nøyaktig hvordan det er bygget opp varierer fra bil . Du skal koble en frekvensomformer som styrer rotasjonsfrekvensen til en motor.


Bruke én start- og én stoppknapp. Se dokumentasjon hvordan frekvensomformere skal kobles og programmeres. For å kunne utføre planleggingen må du vite hvilken motor du skal bruke i installasjonen.

På motorens merkeskilt får du de . Dette prosjektet er bacheloroppgaven vår som avgangsstudenter ved HISF, avdeling for Ingeniørfag, elektro automatiseringsteknikk. Prosjektet er et samarbeid mellom prosjektgruppen og Hellenes AS. I dag har Hellenes AS overtatt lokalene til gamle Ankerløkken verft på Øyrane i Førde. Med lagerføring av frekvensomformere fra til kW har turtallsregulering blitt hverdagsmat.


Informasjonsavis for industri fra Elektroskandia . Videoen her viser hvordan man skal plassere komponenter, hvordan man måler opp, og kabelføringen i en åpen elektrisk. Opp til mmer den oppbygd som en PR-kabel. Over dette tverrsnittet er. Fargebruk og statusindikering. Instrumenter og Målinger.


Kommunikasjon til overordnet anlegg. For å få mest mulig informasjon om hvordan prosessen forløper, skal pH og temperatur måles i alle reaktorkamre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...