mandag den 15. januar 2018

Måle strøm i ledning

Hei, la oss si det kommer noen ledninger ut fra en vegg. Jeg aner ikke hvor de kommer fra. Hvordan sjekker jeg om noen av de fører strøm ? Bruker jeg et multimeter da, eller noe annet?


Vil gjerne ha et verktøy som kan sjekke slik. Leste på en tråd at for å måle om noe trakk strøm fra batteriet når det stod i hvilestan så kunne man ta av pluss polen og måle med et multimeter mellom.

På batteriet mitt er det sånn at plussledningen går til polskoen og så går det en annen ledning fra et annet sted på polskoen videre til en sikringsboks . Flatt batteri, måling av strøm med multimeter - Teknisk og. Kjøpt nr vil måle batteri og strøm ledninger - Elektronikk. Strømforsyninger - Diskusjon. Til å måle strøm bruker vi amperemeter.


Amperemeteret skal kobles i serie. Derfor må alltid amperemeteret kobles i serie med en forbruker, amperemeteret må stilles på rett måleområde, og vi må ikke måle i . Normalt er ofte V som er det nærmeste valget over V.

Måle strøm ( A = ampere ):. I displayet øverst viser måleresultatet. Denne videosnutten viser gode eksempler på hvordan man kan bruke ett multimeter. V i mellom fasene for IT og fase nøytral for TN når du eksempelvis måler i en stikkontakt. V for vanlige boliginstallasjoner.


Hvis du får verdier som ligger et sted rundt volt, gir dynamoen nok strøm. Hvis motoren ikke går, måler vi på samme måte på batteriet. Viser måleren 1volt, er batteriet fulladet. Er spenningen kun 1volt eller mindre, er det ikke mye fres i batteriet.


Er det tilstrekkelig spenning på både dynamo og batteri, starter vi den . I denne øvelsen skal du måle elektrisk spenning, strøm og resistans ved hjelp at et multimeter. Det skal alltid kobles en ledning til dette punktet (velger vanligvis en svart ledning ). A bøssingen når store strømmer skal måles og til bøssingen merket 300mA (eller 100mA) for små strømmer. Den gule knappen gir lys i displayet ved bruk i mørke.


MEST BRUKTE MÅLEEKSEMPLER forts. Teste et lommelyktbatteri: Bryter på V …. I den nedre delen av multimeteret er det tilkoblinger for tilkobling av prober.

Minus (vanlig eller jordet - avhenger av den målte parameteren), stikkontakten er angitt med grunnsymbolet og bokstavene COM. Til denne kontakten er det som regel en svart ledning koblet til. Et eksempel for å illustrere strøm , strømtetthet og driftshastighet kan en se på en lampe på ytelse 2W som forsynes fra en spenningskilde på 1V. For å måle motstan spenning, strøm opptil 200mA, . Til lampen vil det gå en strøm på A. Det forutsettes at lampen forsynes via en ledning av kobber med tverrsnitt på mm 2. I kobber er det en konsentrasjon på 5 . I dag holder det med ett instrument, som kan måle alle disse verdiene.


Andre nyttige målinger som moderne multimetre tilbyr, er et utvalg av. Vi måler her strømmen fra solcellen i milliampere, altså tusendels ampere, fordi cellen gir nokså liten strømmengde. Spenning måles i volt (V) eller millivolt (tusendels volt). Hei elektro er ikke min sterke side, så jeg tenkte å høre her. Baklyset og bremselyset på sykkelen ha sluttet å fungere, Diodelykt.


Jeg vil gerne undgå at klippe ledningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...