mandag den 22. januar 2018

Ny clp mærkning

Gem side ved at oprette dig som bruger her . Det er meningen, at de enkelte lande eller regioner skal implementere GHS som en del af deres kemikalielovgivning. I EU er GHS blevet implementeret som CLP. CLP står for Classification, Labelling and Packaging of chemicals (Klassificering, mærkning og emballering af kemikalier).


GHS består af såkaldte byggeblokke, . CLP står for “Classification, Labelling and Packaging,” og er den europæiske lovgivning for klassificering, mærkning og emballering af kemiske stoffer og blandinger.

Hvis virksomheden stadig bruger eller opbevarer kemikalier, der er . Du kan forsøge at kontakte leverandøren med henblik på at få tilsendt nye CLP - etiketter, som kan sættes på produkterne. Leverandøren har dog ikke pligt til at sende nye etiketter. Professionelle brugere skal være opmærksomme på Arbejdstilsynets regler vedrørende ommærkning af kemikalier på arbejdspladsen. Nye piktogrammer i rød ramme erstatter gradvist de kendte orange faresymboler. BAGGRUND: Ny faremærkning er under introduktion i hele EU som led i indførelsen af den såkaldte.


Reglerne forkortes CLP , som står for Classification, Labelling og Packaging. CLP er den europæiske udgave af GHS .

Den supplerer REACH-forordningen og sørger for, at farerne ved kemikalier kommunikeres klart ud til arbejdstagere og forbrugere gennem piktogrammer og standarderklæringer på mærkater og sikkerhedsdatablade. Det nye system for klassificering, mærkning og emballering ( CLP ) trådte i kraft den 1. Kemiske blandinger, som f. CLP -reglerne i stedet for de gamle orange faresymboler. Det betyder også, at sikkerhedsdata-bladene for disse blandinger skal revideres af . For at lette overgangen fra det gamle system til det nye har man i forordningen lavet en overgangsordning.


Man skelner her mellem rene stoffer og blandinger, som har forskellige datoer for, hvornår der skal foreligge ny mærkning : rene stoffer skal mærkes efter CLP senest den 1. Ny kemikaliemærkning og transport af farligt gods. Kravene til udformning af CLP -etiketter er summarisk . Nye EU-regler betyder, at virksomheder pr. Dette er en del af den nye CLP -forordning, der skal sikre en ensartet standard for klassificering, mærkning og indpakning af produkter . Det er vigtigt at forstå, at der ikke er tale om ændringer i produkternes egenskaber eller risici, men alene indførelse af nye regler for klassificering og mærkning. Det vil sige at man fra denne dato skal ommærke alle de produkter, der findes om bor hvis de har de gamle orange faresymboler.


Den nye mærkning skal selvfølgelig også fremgå af sikkerhedsdatabladet. Ved indkøb af kemikalier ople- ver laboratoriebrugerne i disse år, at den nye CLP - mærkning gradvis indføres for rene stoffer og produkter. Den opgave er overladt til leverandørleddet dvs.


Forordningen gælder både for produkter til virksomheder og private brugere. CLP -mærkede kemikalier, herunder plantebeskyttelsesmidler. Nye regler for CLP - mærkning betyder . Slutbrugere af plantebeskyttelsesmidler vil frem til 1. Emne: Ændringer i lovgivningen for farlige kemikalier pr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...