torsdag den 25. januar 2018

Svette temperaturregulering

Temperaturregulering , omfatter de prosessene som sammen søker å holde kroppstemperaturen konstant. I tillegg til vann inneholder svette salt, natriumklori urea, feromoner og små mengder albumin som er et eggehvitestoff. Varmetapet ved konduksjon blir større hvis . Feromoner er luktstoffer som kan gi signaler om seksuell interesse, og andre funksjoner som angst etc.


Den viktigste funksjonen til svetten er temperaturregulering ved at fordampningen av svetten krever . I situasjoner hvor kroppstemperaturen går opp, skal altså svettingen øke.

Men også i stressede situasjoner vil du kunne merke at svettingen øker - dette er også en . Svetting som finner sted selv når du ikke trener, altså helt tilfeldig – som når du stresser eller når du hviler i relativ normal temperatur , kan imidlertid være tegn på tilstanden som heter hyperhidrosis, eller overdreven svetting. Et typisk tegn på dette er overdreven svette fra et spesifikt område på kroppen, som . Ifølge Mercer svetter vi fra til liter hver dag, men kan svette opp til fem liter ved hard aktivitet eller høy temperatur. Er dette egentlig så lurt?


Svette er helt naturlig, men vi mennesker kamuflerer svette. Thorakal sympatektomi og plexus brachialis blokade - hvordan temperatur , svette og blodsirkulasjon påvirkes etter thorakal sympatektomi og plexus brachialis blokade. Uansett om mange syns svette er litt flaut og upassende og det finnes masse ulike produkter som skal hindre svettemengde og svettelukt, er det viktig å huske på at å svette er både helt naturlig og helt nødvendig.


Svette ( perspirasjon) er viktig for å regulere kroppens temperatur.

Svette (perspirasjon) er viktig for å regulere kroppens temperatur. Hvor mye vi svetter og hvor sterk svettelukten er varierer mye fra person til person og fra dag til dag. Dersom kroppstemperaturen stiger, vil man svette mer. Det kan også skje dersom man er stresset, eller om natten.


Noen plages med overdreven svetting (hyperhidrose), og det kan bli et problem som . Man blir flinkere til å svette når man er godt trent, mener treningsekspert. Andre faktorer som intensitet, temperatur og luftfuktighet spiller selvfølgelig også en stor rolle. Vin kjølig luft og lette klær gjør det lettere å kvitte seg med varme, enn ved høy temperatur og luftfuktighet, samt for mye klær.


Alle disse punktene bidrar til å regulere temperatur og fjerne varme i kroppen. Han bekrefter imidlertid at det er et stort problem hos mange nordmenn. Med 3punkter fordelt . Svetting er en mekanisme som kroppen bruker til å opprettholde en stabil temperatur. Vanligvis utløses svette av forhøyd kroppstemperatur etter fysisk anstrengelse. Dette er kroppens eget nedkjølingssystem.


Kaldsvette derimot kommer av at det sympatiske nervesystemet aktiveres. ETTERSVETTING: Det er ikke unormalt at du fortsetter å svette en god stund etter trening. Men det kan passe svært dårlig.


Hvorfor er det slik at vi.

Kroppen nekter nemlig å slutte å svette ! Velg riktig temperatur på vannet Når du har fått roet deg ned noen minutter, kan du gå i dusjen. De fleste som trener rundt deg er også mer eller mindre svette , og det går jo bort igjen så fort du får vasket deg eller tatt deg en dusj. Det er nok liten sjanse for at sunnere kosthold skal føre til mer svetting.


Det som påvirker svetting er først og fremst trening, engstelse, stress , . Så det er helt normalt at ved situasjoner hvor kroppstemperaturen går opp, skal altså svettingen øke. Er du klar over at svette i utgangspunktet ikke lukter noe .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...