tirsdag den 27. februar 2018

Vad är en servomotor

Servomotor är en del av ett servosystem. Tillsammans med en servodriver kan servomotorn användas för att köras mycket exakt, till exempel att alltid hålla en viss . Servo betyder slav, tjänare och är en förled till ord som servomotor , servostyrning , servobroms, servoteknik med mera. I dagligt tal används servo som förkortning för alla dessa betydelser, och sammanhanget avgör då vad man egentligen menar.


Servo handlar i grunden om att man använder en motor eller annan yttre kraft . För någon som pular med radiostyrda prylar så är det en sak medan det för någon som pysslar med automation är något annat.

Det är inte samma grundfunktion i en AC- servo- motor som i en vanlig 3-fas motor. Skillnaden är (bland annat) att i den . Princip servomotor - Drivteknik. Eftersom märkmomentet är begränsat av motorns termiska egenskaper kan man vid intermittenta drifter ofta använda en motor med lägre märkeffekt än vad som krävs. Till exempel kan man vid intermittens (t.ex. minuts arbete följt av minuters vila) använda en motor vars märkeffekt är hälften.


Med tillkomsten av helt digital AC servosystem används också alltmer AC servomotorer i digitala kontrollsystem. För att möta utvecklingen trenden för digital styrning, de flesta av motion control systemet med stegmotor eller helt digital AC servomotor som genomförandet av motorn. Vad är skillnaden mellan en DC-Motor och servomotor.


En DC motor har en två-tråds anslutning.

Alla drive ström över dessa två ledningar — Tänk på en glödlampa. När du slår på en DC-motor, börjar det bara snurra runt, runt. De flesta motortyperna går att använda som servomotor men ofta har man speciella konstruktioner för att kunna köra motorerna med små och noggranna rörelser. Begreppet servo innebär ofta att systemet är återkopplat, dvs . Vi visar här att det finns pengar att tjäna genom att välja en stegmotorlösning istället för det dyrare alternativet med en servomotor , servodrive, motorkabel och växellåda.


En servomotor är en liten motor som kan vridas ett bestämt antal grader. Denna gång kommer vi att presentera ett exempel för dig som undrar vad det finns för alternativ när man ska välja och dimensionera sitt drivsystem. Teoretiskt är det ingen skillnad mellan en asynkron servomotor och en vanlig standardmotor. För att avge moment vid stillestånd kräver båda magnetisering och en statorfrekvens som är proportionell mot momentbehovet. Den viktiga skillnaden är att servomotorn är lång och smal för att tröghetsmomentet skall bli så lågt . En är för ström, en för jord (ground), och en för signalen som styr vad motorn gör.


Vilken färger dom har skiljer sig, men är ofta en av följande. Som hjälp vid den mekaniska beräkningen finns. Drivdon till DC-motorer och DC- servomotorer ” på sid.


Den vanligaste typen av DC- servomotor är en PM-mo- tor som optimerats och ibland kompletterats för an-. Att försöka styra ut mer än vad servot klarar kan få konstiga resultat. G3Men vad skiljer en servomotor med . OEM Motor har ett av marknadens bredaste sortiment av elmotorer upp till kW.

Vår styrka är att kunna kundanpassa nästan alla motorer för att kunna leverera en optimal elmotorlösning. En likströmsmotor har en två-trådsanslutning. All drivkraft levereras över dessa två ledningar - tänk på en glödlampa. Synonymer till servomotor ! Ajdå, vi saknar bra förklaring till servomotor !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...