mandag den 2. april 2018

Hvordan fungerer automatgir

Vi har verdens mest geniale abonnement - du starter hver måned på kr så får du automatisk den pakken. Hvordan vet bilen at det er riktig å skifte gir? De fleste automatgir på biler er tradisjonelle automatgir , som typisk består av et system av planetgir satt sammen til en enhet der de enkelte uavhengig roterende delene kobles sammen av hydrauliske kløtsjer på forskjellige måter som til sammen gir forskjellige utvekslinger. Der kløtsjen sitter på en bil med manuell girkasse, . Med optimalt turtall reduseres dessuten både forbruk og utslipp.


Stadig flere bilister velger automatgir når de kjøper ny bil.

For år siden var det kun ca. Volkswagens kunder som valgte automatgir , mens det nå er . Mar More from forum. Aug Les litt på bilmodellen du tenker på, hva slags typer automatgir den har og du vil få et bedre inntrykk av hvordan den fungerer :).


Grovt sett: Tradisjonell automat med få trinn 4-5-= høyere drivstofforbruk og tregere aks. Nyere tradisjonell kasse med typisk 8-trinn = ganske likt drivstofforbruk og ganske lik . Hva er over-drive på automatgir ? Jun Vinterføre, 4hjulstrekk og automatgir - hvordan ?

En automatisk svitsjer ved å koble linker med noen sjakter på giret tog. Fordi en maskin fungerer uten en clutch er det en annen mekanisme som er nødvendig for å overføre drivkrefter til girkassen på . Automatiske girkasser: hvordan fungerer de? Aug Nordmenn kjøper i stadig større grad biler med automatgir.


Er det bremsene, håndbremsen, eller at bilen går i et eller annet gir (fks gir) som gjør at bilen står parkert? Kan man ruse motoren mens bilen står i P? Hvorfor har man håndbrems når man har Park . Aug Selvfølgelig kan du taue tungt med automat bare den er laget for det. Du kan taue biler med automatgir men bare hvis du har fordelingsgirkasse med nøytral, ved å skru av mellomakselen eller ved å taue bilen i brille slik at drivhjulene ikke roterer. Ville dere si at faktumet at automatgirede biler ikke kan bremses på giret i nedoverbakke er en gedigen ulempe?


Og, hva gjør en converter? Jeg vet ikke om kassen har converter. Selv ahr jeg bare kjørt automatgir i korte perioder, ved låning eller leie av bil. Lurer litt på hvordan dette oppfører seg når det er spinnglatt ute, f. Husk på at det viktigste er ikke hvordan en bil fungerer på en perfekt bane man aldri er på, men hvordan den fungerer der man faktisk kjører, som for de fleste av oss betyr vanlige dårlige norske veier.


Og for eksempel på tirsdag så kjørte jeg på en vei med fartsgrense (pga bebyggelse langs veien) og fikk dermed em . Det siste tiåret har automatgir på nybiler blitt dobbelt så populært.

Så langt i år er hver fjerde nybil utrustet med en eller annen form for automatisk giring. Fabrikken er videreutviklet og fungerer i dag som kompetansesenter for manuelle og automatiserte girkasser. Resultatet er blant annet. Det er du som bestemmer hvordan kjøreturen skal arte seg. Sep I bagasjerommet er det kommet netting og skiller som nærmest fungerer som ekstra hyller.


Hybridbiler har gjerne mindre plass i bagasjerommet enn vanlige biler, fordi batteri og elmotor tar opp en del av rommet. I RAVHybrid sitter batteriet under baksetene, og dette gjør at man beholder det aller meste av . Noen biler, som Nissan Leaf, har en permanent magnet i rotoren. Dette kalles en PMAC-motor. Her justeres regenereringen via vekselretteren, og bestemmes ved å variere magnetfeltet i statoren avhengig av posisjonen til rotoren .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...