onsdag den 1. august 2018

Spænding mellem 2 faser

I et gængs 4volt-udtag er eller faser , nul og beskyttelsesleder fremført. Tidligere brugtes forskellige flade stik (Dansk flerpolet system), hvor benene sad ved siden af hinanden. Disse anvendes stadig i dag hvor det . I det elektriske forsyningsnet forbindes den ene af generatorens ledninger normalt til en metalplade eller et metalspyd som anbringes i jorden.


Det medfører at spændingen mellem denne ledning og jorden er volt. Den ledning betegnes simpelhen nul (eller nullen, nullederen, nulledningen).

Hvis du tegner det op med faser med 1grader mellem som alle svinger mellem ca. Er det dig der er webmaster på 3del. Og måske endnu mystiskere: Når der er tre faser , hvordan kan man så nøjes med én 0-ledning - den må da blive overbelastet? Med jævnstrøm er det vanskeligt og tabsgivende at transformere spændingen op og ned - med vekselstrøm er det af tekniske grunde den letteste sag i . At kunne måle 230V mellem fase og jord er ganske normalt.


Jord og nul er faktisk samlet ude i den anden ende hos forsyningsselskabet, eller i din gruppetavle. HPFI relæet skal slå fra, når du trykker på testknappen. Din opvaskemaskine skal være jordet, og desuden skal dine vandrør også være .

Lidt pinligt at spørge om da jeg selv er uddannet elektriker, men det er sgu så lang tid siden jeg har arbejdet med det. Hvordan chekker jeg jord i en installation uden det specielle instrument man kan købe ? Kan måske huske noget om at måle spændingen mellem fase og jord istedet for fase og nul, . Re: Spaending mellem fase og jord. Så så vidt er din måling i orden. Selv om Singapore skulle have 2V forsyning,? En Metro vandvarmer kan enten forbindes mellem faser (4volt, kw) eller mellem fase og nul (2volt kw) . Har dette ikke nogen betydning for en trafos virkning ? Grunden til man skiller det af er for at få en beskydelses.


Almindelig l rdom siger at en trafo netop virker pga. Det kan gøres med et sæt prøvepinde, et multimeter eller en billig lampe, (hvor pæren springer hvis der ikke er nul) Jeg har en gang undgået et afbrændt sanganlæg ved at . Den kan også lave 3- faset vekselspænding. Bemærk at der er sat sorte ledninger i spolernes muffer ind mod midten af generatoren.


Måler man spændingen mellem 0-leder og fase på en enkelt spole, vil man f. Princippet i en HPFI-afbryder. Den brune ledning er fasen, og den blå ledning er nul. Når alt fungerer normalt, løber strømmen fra elværket gennem fasen ud til mikrobølgeovnen i fru Hansens køkken.

Herfra løber strømmen retur til elværket gennem den blå ledning (nul). Samtidigt kan man også tappe strøm mellem to faser (fx r og s), og så er der langt højere spændingsforskel. Spændingen mellem fase og nul er 2V . Det er det, vi med et dårligt udtryk kalder kraft i husinstallationer.


Ovne, vaskemaskiner og andre strømslugere er som regel tilsluttet kraft, så de hurtigere kan varme noget op. I lysnettet er spændingen mellem en fase. Hvad er trefaset vekselstrøm. Hvorfor transformerer man spændingen op når strømmen sendes op i højspændingsledninger.


Ved at det står på , men synes ikke rigtig jeg forstår helt hvad. Den ofte anvendte polsøger viser da heller ikke andet end om der er liv i en fase eller om der ikke er. Sommetider kan måleresultatet. I den populære analogi mellem elektriske størrelser og et rør forbundet til en vandbeholder, svarer spændingen til det tryk vandet i beholderen har.


Jo større trykket er, med . Men det kan også være dit type kabel der kun er 16A.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...