fredag den 3. august 2018

Tesla dobbeltlader

Har man ikke dobbeltlader , får man bare halve ladehastigheten. Nyere Model S og Model X har ikke lenger dobbeltlader , men man kan få en oppgradert lader ( omtalt i konfiguratoren som en lader med høyere Ampere ) En slik oppgradert lader kan etterbestilles fra Tesla og gir 1kW. En enkeltlader (standard) gir 11kW. Man kan ikke gjøre feil som går ut over sikkerheten ved å velge feil ladekabel, men ladehastigheten kan.


Ut i fra den uklare kommunikasjonen så ser det jo ikke ut som en har nytte av dobbelt laderen uten at en montert en Tesla HPWC (dvs den mobile lade kladden bare klarer KW.) Da faller jo hele poenget for de som vil ha dobbeltlader for å lade kjappere på tur, for det er vel liten sjans for at det kommer til . Hvordan vet man om dobbeltlader er installert?

Kan jeg bruke dobbeltlader hjemme? Litt info om lading av Tesla og forskjellige. Når man begynner å vurdere elbil for første gang kan det virke som en jungel av ladevalg og det kan være vanskelig å orientere seg i haugen av standarder og løsninger.


Type Chademo, 22kW, Superlader, Dobbeltlader. Så for å prøve å gjøre det enklest mulig har jeg satt sammen denne oversikten. Laderen på kW ( dobbeltlader ) var ekstrautstyr. Den vil da teoretisk kunne lade fra tomt til fullt batteri på under timer. Maks ladehastighet - km per ladetime.


Med dobbeltlader kan Tesla Model S lade med opptil kW effekt.

I dagens artikkel, den andre av tre, får du vite litt mer om laderegulatorer og ulike. Det må ikke forveksles med ladekabelen. To sorte bokser bak i bilen ved bakhjulet. Håper dette var litt nyttig.


Kom gjerne med spørsmål eller ting jeg burde tatt med. Jeg er lidt i tvivl om hvorvidt dobbelt lader er nødvendigt eller ej. Min umiddelbare tanke er at selvom Tesla. Forrige uke testet vi den nye Tesla Model S, med Dual Drive, altså firehjulstrekk.


Men den mangler dobbeltlader. Den europeiske varianten av Tesla Model S støtter ikke hurtiglading med vekselstrøm over type – kun semi-hurtig lading, inntil kW. Det kreves dessuten dobbeltlader i bilen for å oppnå denne effekten. I stedet benytter Tesla en modifisert løsning basert på type 2-kontakt, som også kan ta likestrøm med . Merk: Elon Musk har under et besøk i Norge bekreftet at Tesla Model S skal kunne lades med Chademo.


Din Tesla kan lade overalt — med standardutstyr og praktiske alternativer, inkludert de globale ladenettverkene våre. Nei har ikke dobbeltlader , men skal gå til innkjøp av det, mye mer effektivt! Har også vurdert nimbers etterhvert, for opplevelsen og møte andre mennesker rundt i Norge.


Med en Tesla så er turene ekstra verdt . Ja, Tesla Supercharger, kWh kWh kWh kWh kWh 1kWh. Tesla Model X kan maks utnytte kW eller kW ladeeffekt avhengig av ustyrsnivå og vil strupe ladeeffekten ned til denne effekten om den tilkobles ladeuttak med høyere effekt.

Ved kjøp av ladestasjon eller ladekabel kan det være interessant å tilpasse maks ladeeffekt til hva denne bilen tillater. Elon Must og Tesla er riktignok genial, men de klarer ikke å få forbruket til en Tesla Model S like lavt som en mye lettere bil som Leaf. De fleste klarer seg helt . Det er tross alt 700kg mer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...