torsdag den 27. december 2018

Kemoterapi bivirkninger

Alle reagerer forskelligt på kemoterapi , og man kan ikke på forhånd sige, hvem der vil få hvilke bivirkninger. Mange kræftpatienter oplever hårtab. Hårtab kan være en bivirkning ved kemoterapi , strålebehandling og antihormonbehandling.


Der findes mange forskellige typer . Ved pludseligt indsættende ubehag i hjertet (galoperende hjerte) skal du ringe 112.

Tilbage til Bivirkninger ved medicinsk kræftbehandling. Hud Visse former for medicinsk kræftbehandling kan føre til forandringer af huden. Dette ses ikke mindst, hvis du behandles med både kemoterapi og et målrettet . Hvilke bivirkninger har kemoterapi ? Dette skyldes, at kemoen også virker på kroppens normale celler.


Der vil være forskel på - fra person til person - hvor store bivirkningerne bliver. Kemoterapi kan have en del bivirkninger. Nedsat antal røde blodlegemer.

Behandling med kemoterapi. Personalets forholdsregler ved kemote- rapi. Der er over 1forskellige kemoterapeutiske stoffer. Bivirkninger af kemoterapi kan forekomme efter behandlingen er afsluttet , eller endda år efter behandlingen. I mange tilfælde er bivirkninger af kemoterapi på leveren kort sigt og reversible.


Afhængigt af hvilken type af de modtagne kemoterapi , kan din lever blive påvirket. Dog vil din læge nøje overvåge dig og gøre . Du er her: Om os breadcrumb Afdelinger breadcrumb Kræftafdelingen breadcrumb Bivirkninger breadcrumb Bivirkninger ved kemoterapi og biologisk målrettet behandling. Anne Birgitte Rasmussen er år og uhelbredeligt syg. Hun ved med sikkerhe at den kræft, hun har i kroppen, vil tage livet af hende, men hvor længe der går, ved hun ikke. Hun vil ikke have kemoterapi , selvom det formentlig ville forlænge hendes liv.


Det kan lyde helt vanvittigt, . De første moderne, kemoterapeutiske stoffer var afledt af sennepsgas. Dette er for at sikre, at dine raske celler kan tåle at få en ny omgang kemoterapi. Hvis blodprøverne viser, at tallene er for lave, vil din behandling enten blive udskudt dage til uger, reduceret i dosis eller ændret.


Mens effektive i mange tilfælde er bivirkninger ubehagelige og kan omfatte kvalme , opkastning , hårtab , træthed , anæmi og infektion , blandt andre.

Her er nogle måder at håndtere disse bivirkninger og medvirke til at minimere deres indflydelse på dit liv . Taxol og Taxotere er to slags kemoterapi , der gives til kvinder med brystkræft. Der er geografiske forskelle på, hvilke sygehuse, der tilbyder kemoterapi med Taxol eller Taxotere. Ikke to kvinder er ens, og derfor er det umuligt at sige noget entydigt om, hvilken kvinde, der får hvilke bivirkninger af hhv. Den genkendes som psykiske efterdønninger efter diagnosen brystkræft og ligeledes efter operation, strålebehandling, kemoterapi samt ved anti-østrogen behandling.


Det er ikke til at sige, hvad årsagen er. Trætheden kan også være . Men, kemoterapi er ikke selektiv, dvs. Dette er grunden til patienten vil ofte modtage transfusioner af blodkomponenter for at støtte behandlingen.


Antibiotika bruges også som en støttende behandling for at bekæmpe infektioner eller undgå dem. Du kan få kvalme og kaste op. Knoglemarven bliver påvirket af kemoterapien. Dit immunforsvaret bliver svækket, så du for eksempel . Det vides, at omega-fedtsyrer har potentielle positive virkninger under kemoterapi såsom vedligeholdelse af kropsvægt og muskelmasse. Nu viser en ny undersøgelse, som er offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Nutrition, at tilskud med omega-fedtsyrer yderligere kan nedsætte forskellige bivirkninger.


Cancerforskere er stærkt opmuntrede over forskningsresultater, der kan betyde en markant forbedring af effekten af kemoterapi , samtidig med at de alvorlige bivirkninger ved behandlingen begrænses. Langtidsvirkninger af kemoterapi. For snart år såden fik jeg kemoterapi efter brystkræft.


Jeg er kommet til at tænke på, hvorvidt der er nogle bivirkninger efter sådan en behandling, altså som kan opstå efter mange år. Er der nogen der har erfaringer eller .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...