mandag den 28. januar 2019

Hvad er hydrogen

Gassen brint er opbygget af to hydrogenatomer, H der er bundet sammen ved det fælles elektronpar. Det systematiske navn er dihydrogen, men den kaldes ofte blot hydrogen. Tidligere har grundstoffet på dansk . Brint – også betegnet som hydrogen (H) – er grundstof nr.


Det danner kemiske forbindelser med næsten alle andre grundstoffer, og indgår i stort set alle organiske . Hydrogen er det hyppigste grundstof i Universet.

Det Periodiske System og er den letteste af alle luftarter. Det er samtidig det mest enkle og mest udbredte grundstof i universet. Brint danner kemiske forbindelser med næsten alle andre grundstoffer, og indgår i størstedelen af alle organiske forbindelser.


Sammen med kul (carbon), . Brint er luftformigt ved atmosfærisk tryk. Fri brint optræder som brintmolekyler, H2. Brint kan også bruges som brændstof for f. Brint H har tre kendte isotoper: Det stabile . Det er det letteste af alle grundstoffer og det mest almindelige stof i hele universet.

Mange håber på, at hydrogen kan blive fremtidens brændstof i fx biler og på kraftværker. Når man brænder hydrogen , kommer der nemlig ingen forurening – kun vand. Jeg har fået brint, og mange vil måske sige det er det nemmeste, men da jeg ikke har en så stor forståelse for fysik kosl. Det holder position nummer et på det periodiske system af grundstoffer , hvilket betyder, at den har mindst masse og vægt , samt det mindste antal elektroner.


Dette gør det til et element, obligationer nemt med stort set alle . Brint og kvælstof kombineres ofte i, hvad der er kendt som Haber proces. Resultatet er ammonium , som især anvendes i USA som gødning. Mere end to tredjedele af verdens brint går mod at ammoniak.


Methylalkohol er også lavet med brint. Omkring millioner tons af dette giftige , brandfarlige væsker . Isotoper af brint ( hydrogen ). Hvis isotopen har færre neutroner end den hyppigste grundstofisotop bliver det en let isotop, og hvis der er flere neutroner end det oprindelige grundstof, bliver det en tung isotop. En energibærer i en eller anden form vil være nødvendig, hvis en væsentlig del af vores energiforsyning skal baseres på vedvarende energi.


Vindmøller og solceller producerer ikke energi i samme takt, som . Vi har netop kørt i en brintbil, men hvad er det ellers vi kan bruge brint til? Brint oftest sammen med brændselsceller i stedet for generatorer og ofte i forbindelse med nødstrømsgeneratorer. Man kan også få det til ens hjem, men det er ikke udbredt i Danmark på grund af vores store fjernvarmenet.


Få svar på disse spørgsmål og mange andre spørgsmål her.

To vandmolekyler Hvis man blot skriver H, betyder det altså: „et hydrogen -atom. De molekyler, vi her har beskæftiget os me er meget . J Men hvad består vand af? Hvordan holdes det sammen, og hvad er der inde i vandmolekylet?


Vands kemiske formel er H2O. Placer et tørt og rent bægerglas på en trefod med bunden I vejret. Vandmolekylet består af tre atomer, . Tryk let på urinposen med hydrogen og antænd den udstrømmende gas. Hold røret med den brændende gas under bægerglasset I niveau med åbningen.


Den store danske fysiker H. Dette navn valgte Ørste fordi grundstoffet brænder så godt. Alt, hvad vi spiser og drikker, . Hvor mange hydrogenatomer indeholder gram vand? Er (den samlede) stofmængde en bevaret størrelse? Tænk eksempelvis på dannelsen af vand ud fra hydrogen og oxygen. Det hævdes, at der i en vanddråbe er . En brændselscelle er en elektrokemisk ener- giomsætter, der direkte omdanner kemisk energi i et brændsel til elektrisk energi i en ledning.


En brændselscelle arbejder i princip- pet som et batteri, men i modsætning til et bat- teri løber den ikke tør for energi, og den skal derfor ikke genoplades. Brint som energibærerhar længe været bragt i spil som et supplement eller alternativ til batterierne, men endnu er brintbiler et særsyn på de danske veje. Hvad er en brændselscelle?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...