fredag den 22. marts 2019

Strøm til brint

Folkene bag HyBalance-projektet bygger i øjeblikket en fabrik i Hobro, som skal vise, om der kan være forretning i at bruge vindmøllestrøm i perioder med meget vind og derfor billig strøm til at lave ”grøn” brint , og stoppe produktionen af brint , når vindmøllerne ikke producerer mere, end der er brug for i . Overskud af vindstrøm skal konverteres til brint via elektrolyse, så brinten kan booste biomasse og give os brændstof til biler og fly, viser nyt kandidatprojekt. Ved at pumpe din elproduktion fra solceller ind i en elektrolysator kan din strøm gemmes som brint i en tank. Sådan lyder ideen fra dansk producent af mikrokraftanlæg, der har produkt klar om to år.


Grundstoffet brint kan danne verdens mindste molekyle (H2). Ved atmosfærisk tryk - der er trykket ved havets overflade - kendes den som en lugtfri og farveløs gasart.

I denne form kan brinten være med til at drive den kemiske reaktion i en brændselscelle, der producerer brugbar energi i form af strøm og varme. Ved processen frigøres energi i form af elek- trisk strøm og varme. Hydrogen kan også brændes af med en farveløs flamme, men konsekvensen bliver, at al energien omdannes til varme.


Hvis cellen drives af carbonholdige brændsler som alkohol eller kulbrinter, dannes også CO2. Med et nyt projekt bliver det nu muligt at producere brint i mindre anlæg ved hjælp af induktionsopvarmede katalytiske processer. Dermed bliver brintproduktionen fleksibel i forhold til at udnytte overskudsstrøm fra eksempelvis vindmøller.


Samtidig kan det blive en måde til at gemme overskudsstrøm. Nissan har en vision om, at alle dets biler skal være uden udslip.

I en SUV er 0- løsningen brint i stedet for batteristrøm. Konceptbilen Terra har motorer i selve hjulet. Nordjysk fabrik laver strøm til brint. Artiklen er mere end dage gammel.


INFO: Anvendelse af Ritzaus tophistorietjeneste (tidl. Citattjenesten) og materiale herfra. d eller køb adgang til alt indhold på fyens. Et sådan findes faktisk, der går under navnet - en brændselscelle.


En brændselscelle er en form for evighedsbatteri, som bliver ved med at levere strøm , s? En af de kendteste brændselscelletyper er brint cellen, hvor ilt og brint tilføres en såkaldt PEM celle . Ny nordjysk fabrik skal bane vejen for miljøvenlige brintdrevne biler. Her gemmes strømmen som brint. Vindmøllestrøm bliver til brint , der kan drive biler, busser og arbejdskøretøjer. I dag udnytter HLogic strøm til at udvikle brint , der bruges som brændstof i. Seneste artikler Biografi.


Vi kan ikke kontrollere vindstyrken, og derfor oplever vi, at vi i nogle dage eller perioder har for meget strøm , mens vi på andre. Det er svært at styre elproduktionen fra f. Et nyt anlæg, der kan omforme strøm til brint , er på vej i Hobro. Det her er en måde at udnytte den overskudsenergiproduktion i Danmark fra for eksempel vindmøller og så lave en god eneriglagring i form af brint.

Slutteligt, kan brint kan også fremstilles ved elektrolyse, hvor man spalter vand og får brint og ilt med strøm. Denne strøm kan komme fra f. Endelig kan brint fremstilles elektrolytisk ved spaltning af vand til ilt og brint med strøm f. Lige meget hvordan brint fremstilles, vil der altid være et energitab ved omsætningen, både når brinten produceres, og når den igen bliver omsat til elektricitet i brændselscellen. I den kemisk simpleste brændselscelle omsættes brint og luftens ilt til elektrisk energi, termisk energi (normalt spildenergi) med vanddamp som biprodukt. Afhængigheden af råolie reduceres (det betyder meget for USA). De fleste bilproducenter eksperimenterer med brændselsceller, hvor brint (og ilt) skaber strøm ved en kold forbrænding.


Brint og brændselsceller . BMW eksperimenterer med at bruge brint i en almindelig forbrændingsmotor, men ifølge General Motors er det en . Man kan spalte vand i brint og ilt ved hjælp af elektricitet. Der skal bruges meget energi for at bryde ionbindingen i vandmolekylet. Man kan nemt vise dette med et lille elektrolysekar, som det, der er vist her på siden. Når man sætter strøm til apparatet og tilsætter lidt svovlsyre, bobler der brint og ilt op ved de to elektroder. Fredericia: Endnu er projektet på tegnebordet, men en kapitalindsprøjtning fra staten på mio.


Shell-Raffinaderiet til lagring af grøn strøm og produktion af brint. Virksomheden Nel Hydrogen har præsenteret os for deres ide.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...