tirsdag den 2. april 2019

Hva koster valutasikring

Valutamarkedet er åpnet døgnet rundt og handelen verden over gjør at kursene svinger. Dette fører til at bedrifter som handler med utlandet etterspør muligheter for å sikre pengestrømmene. DNB Markets har produkter som kan være til hjelp.


Dersom norske kroner styrkes mens vi har pengene plassert i utenlandske aksjer, så vil aksjeavkastningen målt i norske kroner svekkes. La oss se på et eksempel hvor en norsk investor kjøper aksjer i USA. Vil dere anbefale fond med eller uten valutasikring ?

Jeg anbefaler dem som er usikre på hva de skal gjøre om å dele investeringene i to, hvor den ene halvparten valutasikres og den andre ikke, sier . Den enkelte bør velge løsninger ut fra hva som er viktigst: Beskyttelse mot pest eller kolera, eller kanskje en pragmatisk mellomløsning. Det er derfor på tide å se nærmere på hvordan jeg bruker valutasikring. Når jeg plasserer penger utenlands oppstår hva som kalles valutarisiko. Valutasikring beskytter altså investeringene våre mot svingninger i valutamarkedet.


Men som alle typer forsikringer, så kommer det til en . Dette koster selvsagt penger, og bedriften mister muligheten for eventuell gevinst ved endring av valutaens verdi, men gir bedriften forutsigbarhet med muligheten til å kalkulere inn inntekter og kostnader på forhånd. Prisen du betaler din bank for denne tjenesten er prisen for valutarisikoen banken din tar på seg istedenfor .

Løsningen på vårt lille dilemma ovenfor er å finne et valutasikret fon ikke sant? Det er jo ikke så enkelt, hvis du ikke er villig til å betale for forsikring (og forsikring koster penger), så må man være villig til å gi fra seg oppsiden i bytte mot nedsiden. Når SAS kjøper nye fly benytter de seg av valutasikring for å gardere seg mot store valutasvingninger.


Forsvarsdepartementet mener valutasikring ikke lønner seg på sikt. Leste et innlegg på finansnerden. Du vil også kunne reise utenlands, eller flytte utenlands, uten at hva norske politikere gjør påvirker hva du får for pengene.


En annen ting, hva er grunnen til at du ønsker små andeler i andre fond? Det er likevel en kostnad i form av et gebyr, men dette er innbakt i kursen. I del tre fikk vi svar på hvilke typer valutasikring bedriftene benytter seg av og hva formålet med sikringen er.


Vi anvender normalt ikke valutasikring av utenlandske aksjefond. Effekten av valutasikring vil variere, men koster alltid penger. Hva sentralbanksjefene Janet Yellen (USA) og Mario Draghi (Eurosonen) sier og gjør fremover vil få stor innvirkning på valutabevegelsene. Nå meldes det stadig at kronen svekker seg, og det betyr at andelene i utenlandske fond koster meg mer per krone ? Samtidig blir det dyrere å kjøpe utenlandske fond siden de selvfølgelig koster mer (i kroner). En viktig vurdering når det gjelder valutasikring er hva du har tenkt å bruke pengene på.


Det er fordi KLP AksjeGlobal IV er valutasikret, det er ikke DNB Global Indeks. Anbefaler KLP Global Lavbeta I, gjort set mye bedre enn DNB Global Indeks og er også et indeksfond med veldig lave.

Synes valutasikring er unødvendig, det koster også litt ekstra i forvaltningsavgift per år. Hvilke fond bør jeg spare i? RE^2: Dumt med utenlandske fond pga svak krone? Det koster det samme som DNB global indeks, men sikrer deg mot slike valutasvingninger. Hvis for eksempel USD om år koster kr slipper du med valutasikring ta verditapet det vil innebære for amerikanske aksjer, du får heller ingen gevinst hvis USD skulle gå til kr. Om valutasikring er lurt eller ikke kommer an på hva du sparer til.


Skal du spare til bolig i Norge er det trolig en god idé, skal du spare til bolig . Jeg er interessert i langsiktig investering i indeksfond. En stor del av porteføljen min er en Global Index fond (rundt ). Men jeg lurer på valutasikring. Er det bedre å har en Global Index fond med valutasikring , eller ikke? Hva er fordeler og ulemper? Kan det være lurt å velg to Global fon en med valutasikring og en uten . Hvis man har et forfall i fremmed valuta for eksempel tre måneder fram i ti så er den enkleste formen for valutasikring å kjøpe den valutaen man trenger til spotkurs (dagens kurs).


Kursutviklingen kan også gå andre veien, og da er man bundet til å betale mer for valutaen enn den koster i spotmarkedet. I hvilke valutaer kan jeg ha valutkonto? Hvordan fungerer valutakonto?


Markedet er billig og alle nyheter er gode nyheter. For øvrig betyr anekdoter mer enn bevis. Velkommen til Stockbroker Economics. Av alle økonomiske skoler er Stockbroker Economics den mest utbredte. Den gir deg akkurat det svaret du ønsker, hver gang.


Det finnes tre regler i Stockbroker Economics:.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...