onsdag den 10. april 2019

Valutasikring fond

I aksjefond så er valuta oftest usikret, men dette må vurderes fra fond til fond. Enkelte fond , slik som KLP sine globale indeksfon er valutasikret. Videre kan aktive forvaltere bruke valutasikring som et verktøy hvis teamet har et syn på en japansk aksje, men ikke ønsker YEN-eksponering. Når man eier norske kroner og ønsker å kjøpe utenlandske aksjer, må man selge de norske kronene og kjøpe den utenlandske valutaen.


For å sikre fondet mot valutasvingninger, så avtaler man med valutamegleren at han - for eksempel om ett år - skal kjøpe tilbake den utenlandske valutaen og gi.

Mange velger å dele opp sparingen i for eksempel to fon ett valutasikret fond og ett ikke- valutasikret fond , legger markedssjefen i KLP til. Søylediagrammet viser årlig avkastning på KLPs globale referanseindeks med (blå) og uten (rød) valutasikring. Forskjellen i årlig forvaltningshonorar mellom de to . Dette er ikke noe jeg som eier av andeler i fondet ser noe til, da det er en kostnad som bakes inn i fondets forvaltningsavgift. Dessverre er ikke det synonymt med at det ikke har konsekvenser.


Fond med valutasikring har nemlig en lavere forventet avkastning enn tilsvarende fond uten. Mer presist har fondet med valutasikring steget kun 1 det siste året, mens det uten sikring har steget hele 3.

Jeg valgte KLP sitt fond som var valutasikret. Eneste årsaken til det er at jeg tror at oljeprisen vil komme tilbake om noen år, og da vil mest sannsynlig kronen styrke seg. SÅ det avhenger vel litt av hvilket syn du har på fremtiden.


Ser at mange mener det ikke er lurt med valutasikring , og de begrunner det både med ekstra kostnader og at eksponering mot fremmed valuta er en hedge mot risikoen for svekket krone (redusert kjøpekraft på importvarer). Indeksfond og valutasikring - Økonomi - VG Nett Debatt vgd. Jeg synes imidlertid det siste argumentet er svakt for globale fond , ettersom . Ja , det meste du kjøper, som melk, strøm, klær og bil, betales med norske kroner. Men mye av det vi kjøper er importert eller har importerte innsatsvarer. Slik påvirker utenlandsk valuta prisene på hva vi betaler her hjemme.


DNB Markets har produkter som kan hjelpe din bedrift å sikre fremtidige strømmer i valuta. En annen ting, hva er grunnen til at du ønsker små andeler i andre fond ? Den vektingen vil ha veldig lite å si sammenliknet med vektingen som allerede er i global. Jeg ville holdt meg til ett fond (global klp, evt dnb) hvis ikke du har et helt spesifikt argument, og da burde du isåfall vektet mye tyngre. Med valutasikring fjerner du valutakomponenten fra regnestykket.


Ulempen er vanligvis noe høyere forvaltningskostnader. Cookies (informasjonskapsler) hjelper oss å levere våre tjenester.

Ved å bruke våre tjenester, aksepterer du vår bruk av cookies. Et fåtall av indeksfond er valutasikret for å unngå at valutasvingninger skal ha en effekt på kursen. En styrking av den norske kronen vil ha en negativ effekt på et indeksfond som følger utenlandske selskaper. Vi har valgt å ikke valutasikre fondet Fronteer Harvest.


Dette innebærer at fondet i perioder med svak kroneutvikling vil få et positivt bidrag fra valuta, mens en sterkere krone vil slå negativt ut på verdien av fondet. En viktig grunn er at valutasikring normalt vil øke risikoen til en internasjonal aksjeportefølje. Jeg er interessert i langsiktig investering i indeksfond.


En stor del av porteføljen min er en Global Index fond (rundt ). Men jeg lurer på valutasikring. Er det bedre å har en Global Index fond med valutasikring , eller ikke? Hva er fordeler og ulemper? Kan det være lurt å velg to Global fond , en med valutasikring og en uten . Det er nok ikke dumt å sette noen kroner i det fondet.


Men men har ingen garantier for at prestasjonene fortsetter. Er du bekymret for valutasvingninger, kan du investere i KLP Aksjeglobal iv indeks. Men det er godt mulig den norske kronen ikke vil styrke seg mot dollar igjen på lang lang . Valutakursen tillegger dermed fondene en ytterligere risikofaktor. Er du heldig, kan endringer i valutakursene gi deg ekstra avkastning, men de kan også føre til at du kan få lavere avkastning.


Unntaket er om fondet er valutasikret. Et valutasikret fond har kjøpt sikring som oppveier endringer i valutakursene. Månedens fondsstatistikk viser at Nordnet-kunder kjøpte fond for 3millioner kroner netto i januar. En kursoppgang på fem prosent. Og for første gang på lenge er et valutasikret fond på ti-på-topp-listen over de mest kjøpte fondene: Storebrand Global Multifaktor Valutasikret.


Navn, DNB Global Marked Valutasikret. Forvalter, DNB Asset Management AS. Investeringsområde, Globale Fond. Total kostnadsprosent, 0. NB: Noen få norskregistrerte globale aksjefond er valutasikret.


Dermed mister du effekten av kursutjevningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...