fredag den 17. april 2015

Magnetisme fysik

Magnetisme er en grundlæggende del af fysikken, der kan forklare visse stoffers specielle egenskaber. Alle har som børn leget med magneter og følt de mærkelige tiltrækkende og frastødende kræfter. Selve Jorden er en stor magnet, der får et kompas til at vise . Alt til fysik -kemiundervisningen på ét sted. Faglige tekster, øvelser, eksperimenter, interaktive opgaver m.

Magnetfelter består af strømme skabt af elektroner. Ok, bare lige et hurtigt spørgsmål: jeg har læst på at der er mange stoffer der kan blive magnetiske. Elektromagnetisme, Magnetisme , Magneter, Elektromagneter, Transformation, Magnetisme - kort fortalt, Magnetisme - kort fortalt.


Feb magnetisme , egenskaber ved materialer, som modificerer eller skaber et magnetfelt. Forløbet indeholder helt grundlæggende begreber inden for magnetisme og elektromagnetisme og integrerer den viden, eleverne har fra de forgående forløb. Fx indgår Grundstoffernes Periodesystem og kendskab til jævnstrøm, vekselstrøm og strømmens retning.


Kraft på ladede partikler og Laplaces lov.

Opgaveregning og arbejde med teori: Arbejdsark gg- Magnetisme 1. Laboratorieøvelse: Laplaces lov. Video (min) fra Fri Viden: Magnetisme. Opgavesæt gg6: V Bog M(erstattes med M9).


Danmarks største formel samling enda helt gratis for alle brugere. Magneterne over på billedet til højre bliver kaldt stang magneter og hesteskos magneter og de. Website med pensum til 9. Der viser sig at strøm og magnetisme er forbundet på en særlig måde. Således kan en strøm skabes ud fra et varierende magnetfelt. På figur nedenfor haves en spole, som er koblet til et drejespoleinstrument, . I nogle tilfælde bliver opdagelserne og opfindelserne gjort af mennesker, som ikke har særlig forstand på naturvidenskab.


Men en lang række opfindelser ville ikke have været mulige, hvis ikke nogle mennesker havde brugt deres tid på at studere fysik og kemi. Det gælder blandt andet opfindelsen af mange af de elektriske . Man bør selvfølgelig også nævne, at det var en dansker, der opdagede sammenhængen mellem elektricitet og magnetisme : Forsøg nr. En elmotor kan laves på to yderst simple måder: Forsøg nr.


Meget simpel unipolar elektromotor.

Jun Læs her, hvordan magnetisme fungerer, og se sjove film med eksempler på, hvad man kan bruge magneter til. Alle, der har leget med Brio-tog, har på et tidspunkt observeret, at togvognenes magneter kun tiltrækker hinanden, hvis to bestemte ender sættes sammen. Til demonstration af forholdet mellem el og magnetisme. Fysiklokalet En magnets regler.


Er kun magnetisk ved… Enhed: stk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...