torsdag den 16. april 2015

Strømtangen fyr vind

Stasjonen måler nedbør, temperatur og vind. Det mangler normaler for nedbør. Nær to tredjedeler av hele augustnormalen bøttet ned da. Temperatur, -°C, -°C, -°C, °C, °C, °C, °C. Frist for påmelding er forlenget til 18.


Fyret ligger vakkert til i skjærgården utenfor Fredrikstad i Østfol med fine turmuligheter nordover mot Hankø, og sydover mot Hvaler.

Området ligger utsatt til i havgapet. Hopp til: navigasjon, søk. Les også: Flomvarsel i Østfold i kveld.


Før vi forlot fastlandet hadde vi en liten ekskursjon opp til Torgauten fort, der det var mye lokalhistorie å få med seg, og vi hadde til og med med oss Marit som kunne . Kiting, kitesurfing, vindsurfing, snøkiting, paragliding, seilign. Jeg og Miguel seilte i fra Oslo og hadde første overnatting ikke langt unna Drøbak. Strømtangen fyr målestasjon.


Været var noe rufsete til å begynne me men etter hvert tittet solen fram (og vinden ble borte).

Leiligheten er praktisk innredet som helårsbolig og gir nærhet til havet og skjærgården. Den gamle fyrlykta er nå en del av boligen med inngang rett fra stua. Isolert på en liten holme, med storhavet som nærmeste nabo, er dette overnattingsturen for deg som ønsker å finne roen med vinden , havet og de uforutsigbare naturkreftene. Vinden skal avta til kuling i løpet av kvelden.


I løpet av dagen forflyttet stormområdet seg østover det sørlige Sverige, og nådde om kvelden kysten. Et nedbørsområde roterte rundt lavtrykkets sentrum, og ga regn først øst, . Det blir tilbud om turer lørdag og søndag, kortere eller lengre turer, avhengig av vind og vær og oss. Vinden har steget jevnt og trutt på Færder og Svenner fyr (begge særlig utsatt for østavind) de siste timene.


Høyeste middelvind (min.) i tidsrommet kl. Det er meldt om flere trefall i Østfold i kveld. Det faller ned trær overalt, sier operatør Frode Johannessen . Etter frokost og hektisk kjøkkenaktivitet, startet turene med lett regn og vind klokken ti. Telemark: Nordøst bris, opp i liten kuling på kysten. Vurderer du et bad i helgen?


Sjekk badetemperaturene i distriktet her: Badetemperaturer i Fredrikstad og på Hvaler. Også søndag ser ut til å bli en fin dag, dog med noe lavere temperaturer . Den kraftige vinden natt til torsdag og på morgenkvisten var bare begynnelsen på hva som kom natt til fredag.

Allerede torsdag ettermiddag ble Oslofjord-ferjene innstilt. Han forteller at politiet har fått inn flere meldinger om problemer knyttet til den kraftige vinden. Det er blant annet flere trær som har ramlet ned over veier i området rundt Moss og . Et lite, men hissig lavtrykk gir kraftig sørvestlig vind på kysten av Vestfold og Østfold 2. Meteorologisk institutt).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...