mandag den 13. juli 2015

Transformator spænding

Mål og egenskaber for en. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet, da den reelle effekt . Hvis en får 2VAC ind på sin indgang og på udgangen får fx. Transformator ( Spænding og strøm).


MA, hvordan bliver det bestemt at den max.

Forholdet mellem hvad transformeren omsætter til og fra bestemmes at antallet af vindinger der er på henholdsvis primær- og sekunderdærsiden af transformeren. En transformer omsætter fra én spænding til en anden. På primærsiden er den spænding så vi fører til transformeren og som vi gerne vil have transformeret til . Sekundærsiden i en transformator giver stort set en bestemt spænding ud. Spændingen bestemmes af primærspændingen og forholdet imellem antal vindinger i primærspolen og sekundærspolen.


Hvis man sætter V på en primærspole med 3vindinger, og sekundærspolen har 1vindinger, bliver . Sammenhængen mellem spænding og strøm. Princippet i en transformer.

Skal vi fremkalde induktionsspænding i en spole, kan vi enten gøre det med en fast magnet eller med en elektromagnet, vi tænder og slukker for. Vi kunne endda lade vekselstrøm tænde og. Vi har spænding og strøm for primærstrømmen (p) på venstre side og spænding og strøm for sekundærstrømmen (s) på højre side. Den step- up transformer har et større antal vindinger på siden det output energi. Det øger derfor spænding og samtidig mindske de nuværende.


Et eksempel er en billedrør skærm , der kræver tusindvis af volt , selvom det kører ned af en 110V stikkontakt. Ligeledes kan en besøgende rejsende behov for . Prøv selv at bygge en transformer , og eksperimentér me hvordan du kan styre, hvor meget spænding der kommer ud. Den består af en lukket jernkerne med en primær og en sekundær spole. Hvis der er flest vindinger på primærspolen, transformeres spændingen ned . Conrad Elektronik - Bemærk!


Dette produkt er blevet maskineoversat. Denne tekst er maskineoversat. Vekselstrømmen fra primærspolen løber ikke gennem jernkernen. I stedet dannes et skiftende magnetfelt, som inducerer (skaber) en strøm i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...