mandag den 9. november 2015

Vektorisering

I dag hittade jag ett bra program för gratis vektorisering av (pixel)bilder online. Testade det på en ganska lågupplöst jpg-fil (9kb) och det fungerade förvånansvärt bra. Största filstorlek man kan ladda upp är MB. Vi kan vektorisera från vilket underlag som helst.


Din vektorfil levereras som eps eller pdf.

En vanlig bild är uppbyggd av punkter och när bilden förstoras blir det en tydlig kvalitetsförsämring. Fördelen med en vektorbild är att den kan förstoras utan att kvaliteten försämras. Clipartbilder är exempelvis en vanlig . Vektorisering av logga från jpg till eps gör att den kan förstoras utan att förlora i skärpa.


Vi har en vanlig logotype i. Det gör att tecknen och figurerna behåller sin form vid förstoring och förminskning. En rät linje beskrivs med koordinaterna för ändpunkterna och en cirkel som mittpunktens position och radiens längd.

Nu skulle jag vilja vektorisera den så att jag kan använda min nya logotyp i olika grafiska sammanhang. I denne videoen viser vi. Ibland kan det vara bra att köra bilden en vända genom PS, dra upp konturer, threshold osv för att på så vis lättare läsa av fälten som kommer utgöra din vektorisering. Vi gör vektorisering av din befintliga logotyp så att den fungerar bra för tryck. Trots detta så är det en ganska tidskrävande process, man kan få sitta åtskilliga timmar för att få ett lyckat resultat!


PixEdit kan konvertera scannade rasterfiler (TIF, PDF,CAL etc) till vektorfiler som sedan går att importera. Jag gjorde nåt liknande . Det enklaste kommer inte först och den svåraste kommer inte sist. De flesta, men inte alla, övningarna kan lösas utan for-loopar. Så vektorisera så mycket du kan.


Hur gör jag för att vektorisera bilder i Adobe Illustrator 9. Undrar vilket är det mest effektivaste program för att vektorisera? Få mere at vide om at vektorisere illustrationer ved hjælp af Dynamisk vektorisering til Adobe Illustrator CSog tidligere versioner. Hvis man har scannet et logo,- hvad skal der så til for at det bliver vektoriseret? Hvorn´ gøres det i Photoshop?


Du kan ikke vektorisere i photoshop.

Det nærmeste du kommer det er ved at . Med funktionen Live Trace (direktkalkering) kan du snabbt vektorisera dina bitmappbilder. Live Trace ersätter i många fall Adobe Streamline och andra programvaror som tidigare krävts för att vektorisera bitmappbilder. Tillverkning tar ca 3-veckor. Detta är beroende på valet av band.


Tryckta band går snabbare. Vattrade band tillverkas hos en speciell leverantör. Valet av tjocklek är en faktor att tänka på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...