fredag den 29. april 2016

Hva er frekvensomformer

I industriell sammenheng blir frekvensomformere som oftest brukt mellom et fast elektrisk nett (for eksempel 1- eller 3-fase 230V 50Hz) og en 3-fase vekselspenningsmotor for å kunne styre dennes turtall ved proporsjonalt å variere tilført spenning og frekvens. Til kraftformål ble det tidligere benyttet roterende frekvensomformere. Disse består av to elektriske maskiner som er mekanisk sammenkoblet over en felles aksel, men elektrisk tilkoblet hvert . En beskrivelse av grunnleggende prinsipper for frekvensomformerens funksjon og virkemåte. Det finnes små frekvensomformere beregnet på mindre automasjonsoppgaver, og det finnes også svært store .

Frekvensomformeren er en elektroteknisk komponent som i dag er brukt i svært mange sammenhenger. De røde firkantpulsene er hva som faktisk kommer på utgangen, men fordi dette foregår svært hurtig så vil det for de fleste laster oppleves som en sinus med samme frekvens som det grønne signalet. Hvordan påvirker frekvensen strømmen til en motor? Både spoler (induktanser) og kondensatorer har egenskaper som . Hva er motorens nominelle moment?


Hva kan vi gjøre for å hindre dette? En enkel risikovurdering kan gjøres i . Hvilke blokker består en frekvensomformer av?

Hei, jeg har lest gjennom så og si alt i dette emnet og lært masse i dag. Men har fortsatt et par spørsmål jeg kunne håpet å få svar på: 1: Hvis en kabel fra en frekvensomformer til en motor går gjennom en sikkerhetsbryter som er av plast, hva gjør man da med skjermen i dette bryterpunktet? Turtallsreguleringens virkemåte. Regulering med frekvensomformer.


Eksempel på reguleringssløyfe. Slik er virkemåten til en frekvensomformer : PID Regulering med frekvensomformer. Typisk for turtall regulering. Elektromagnetisk omdreiningsmåler. Høres jo ut som at dere har gjort det meste riktige men, jordingen kan jo være et problem.


Systemene er jo galvanisk koblet sammen via jord så da kan jo selvfølgelig IKT- systmene deres få forstyrrelser via jord. Hva slags fordelingssystem er . Informasjonen i denne tråden kan være utdatert faglig og ikke i henhold til dagens gjeldene regelverk og standarder. Hvis du har spørsmål om tema må du opprette en ny forumtråd.


Dette er en arkivert forumtråd. Hei Kan noen forklare meg hva som menes med hovedprinsippet . Lukkede frekvensomformere til enkle maskiner til kW.

Disse pulsene kan skape spenningsrefleksjoner. Spenningsstørrelsen som reflekteres, er avhengig av kabellengde, motorbelastning, motor,. Jeg vil ha en demonstrasjon.


PLC angår, følger det med CD med programmeringsspråk (vil tru basic-lignende) Anbefal Siter. Hva må du tenke på når du utfører risikovurdering av det valgte anlegget? Begrunn hvorfor vi trenger en god utfylt dokumentasjon.


Spesielt har utviklingen innenfor halvleder- og mikroprosessorteknikk gjort at frekvensomformeren i dag tilfredsstiller de fleste krav man setter til styring og regulering av turtall og moment til elektromotorer. Forklar hva som skjer i likeretterkretsen, . Vurderingsveiledningen gir deg informasjon om hva som forventes av svaret ditt, og hva sensor vil vektlegge. Disse vedleggene skal leveres inn sammen med din besvarelse: VURDERINGSVEILEDNING FOR .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...