fredag den 23. december 2016

Hvad er et hpfi relæ

Der er mærket på hver enkelt Fejlstrømsafbryder, hvad fabrikantens krav er til aktivering af testknappen da dette variere). Hvad er et HPFI-relæ godt for? Elektriske fejlsituationer vil ofte skabe en ubalance i dette forhol fx en person, der rører ved en spændingsførende del og får elektrisk chok.


En del af strømmen vil i dette tilfælde, i stedet for at returnere gennem ledningerne, blive afledt til jord. Et i installationen siddende HPFI - relæ vil koble elektriciteten fra . Hvordan virker HPFI-relæet?

Hvis det ikke slår fra er det defekt og skal skiftes. Krav til HPFI og HFI relæ. Men hvad er det for noget, og hvad er kravene helt konkret. Indledningsvis vil kan du læse hvad et fejlstrømsrelæ er´og hvordan det virker.


Et fejlstrømsrelæ, benævnes også HPFI eller HFI. Der findes forskellige fejlstrømsrelæer, og det er godt at kende forskellen på disse typer. Her får du en forklaring på hvorfor det er vigtigt at betjene og vedligeholde dit relæ efter forskrifterne.


Vi har samlet en række spørgsmål og svar om HFI- og HPFI. Hvis der er forskel imellem ind og u vil det betyde at strømmen bliver afledt af anden vej, og derfor slår den fra.

Dit HPFI relæ bliver slidt igennem tiden, og det er derfor vigtigt at huske og teste om det stadig virker. HPFI , HFI eller FI relæer har den funktion at beskytte mennesker og dyr mod livsfarlig berøring af elektriske apparater eller bygningsdele. Samtdig har erfaringen vist at det også yder god beskyttelse mod brand. Relæet beskytter ikke mod overlast eller kortslutning.


Med et HPFI - relæ kan du undgå, at dit tv, vaskemaskine og anden elektronik går i stykker, hvis der kommer overgang i strømmen. Jeg bor i en 70mlejlighed på Frederiksberg uden HFI- eller HPFI - relæ. Det sker via sikringerne. Min måneder gamle søn er glad for at bide i ledninger. Jeg prøver selvfølgelig at vænne ham af med det.


Bør jeg være bekymret for risikoen for at han får stød? Vil et HPFI - relæ løse problemet? HPFI-relæet har siden da erstattet det gamle HFI-relæ, da det er mere følsomt, og dermed mere sikkert at anvende. I stedet for en Fejlstrømsafbrydere HPFI har mange ældre boliger en Fejlstrømsafbrydere HFI-afbryder.


HPFI - relæ ”, ”HFI-relæ”, ”relæet”, ”hovedafbryderen” – det er alt sammen betegnelser for den samme ting, nemlig fejlstrømsafbryderen (eller i daglig tale RCD). En fejlstrømafbryder sidder som regel i tavlen som den første beskyttelse. Hvis den slår fra, er der oftest ingen strøm i boligen. Den ligner meget en HFI- afbryder og virker også på samme måde.


HPFI -afbryder er den nyeste form for fejlstrømsafbryder. Både HPFI og HFI-afbryder skal udløse ved 30mA.

Forskellen er bogstavet P, som står for pulserende strømme. Pulserende strømme opstår . Denne artikel vil uddybe, hvad man bør vælge på baggrund af, at der pr. Slår din HPFI afbryder fra og vil den ikke slå til igen - kan du prøve at slukke alle dine sikringsgrupper. Herefter skulle du gerne.


Dette HPFI relæ er frakoblet, dvs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...