tirsdag den 26. december 2017

Fejlstrømsafbryder typer

En fejlstrømsafbryder findes i mange typer. I Danmark betegnes den grundlæggende fejlstrømsafbryder også FI-afbryder (eller FI-relæ). F står for Fejl, og I er. HFI- eller en HPFI -afbryder. Men hvad er forskellen på . Overholder din el installation de gældende regler ?

Find svaret her på elviden. Der findes flere forskellige typer fejlstrømsafbryder , men det er ikke alle, der er lovlige mere. Den nyeste fejlstrømsafbryder er i dag et HPFI -afbryder, og det er også et krav, at det er denne type fejlstrømsafbryder , der skal monteres i nye byggerier. Denne artikel vil uddybe, hvad man bør vælge på baggrund af, at der pr. Her kan du få et overblik over hvilke krav, der er til valg og installation af en RCD ( fejlstrømsafbryder ) i en bolig.


Du finder også en række eksempler på steder, hvor beskyttelse med RCD kan undværes. Denne vejledning bygger på den nye installationsbekendtgørelse, som er trådt i kraft 1. Fakta om fejlstrømsafbryder.

De to mest almindelige er HFI og HPFI type A. Der er forskellige typer fejlstrømsafbrydere. HFI-afbrydere installeres ikke længere, og har du en HFI-afbryder, bør du overveje at skifte den til en HPFI -afbryder, der er tilpasset nutidens elektronik. HPFI -relæet er en fejlstrømsafbryder , en beskyttelseskomponent i det elektriske system, som er påkrævet i fx boliginstallationer nu om dage. Generelt er det sådan, at en el-installation er fuldt ud lovlig, hvis installationen var i overensstemmelse med lovgivningen på det tidspunkt, hvor den blev lavet.


Afbryd strømmen før installation. Montering af fejlstrømsafbryder på DIN-skinnen i en normtavle. Brugte elektriske og elektroniske produkter, også alle typer batterier, skal afleveres der, hvor der indsamles til genbrug. Hvis installationen har monteret HPFI afbryder for personbeskyttelse og den aktive jordelektrode har en overgangsmodstand på max. Fejlstrømsafbryderen er lovpligtig.


Det er lovpligtigt at have installeret en fejlstrømsafbryder i sit hjem. Der findes mange forskellige typer på markedet, nogle kan opspore aktive signaler andre kan opspore passivesignaler, det afhænger af den type man køber. Man skal være opmærksom på hvilke frekvenser kabelsøgeren bruger, nogle typer kan kun arbejde i relation til Hz installationer, mens andre kan arbejde. Et HPFI -relæ kaldes nogle gange også for fejlstrømsafbryder. Denne alternative navngivning af HPFI -relæer er ganske præcis, da relæet fungerer som nødbremsen i elinstallationer.


Det vil altså sige, at de elektriske installationer, som er ført gennem HPFI -relæ, slår fra, hvis de udsættes for fejlstrøm, som overstiger mA. Typer af fejlstrømsafbryder.

Forstyrrelserne fra forsyningsnet eller installation kan påvirke en fejlstrømsafbryder. Type A er den normale HPFI.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...