fredag den 12. januar 2018

Krankboks typer

Cykeluniversitetet – Denne gang kan du blive ekspert i de forskellige typer krankbokse der laves. I denne video gennemgår vi kort de forskellige typer kranksæt der laves, på den måde kan du finde ud af. Skal du selv i gang med at udskifte krankboksen på din cykel, er det vigtigt at vide hvilken type krankboks du skal have. Her er et overblik over vores krankboks kategorier. Så tjek vores skema der viser hvilke krankboks modeller til MTB og race.


Du vil komme ud for det før eller siden!

Udskiftning af din krankboks på cyklen, det kan enten være fordi lejerne er blevet slidte igennem længere tid eller fordi lejerne er blevet ødelagte af f. Du kan vælge at indlevere din cykel til den cykelforretning hvor du har købt cyklen og få . Krankboxe og kranklejer til cykler. På vores side finder du f. BBlejer, BBpressfit, hollowtech, hollowtech isis og krankboxe med alm. Vi har krankboxe med stål lejer eller keramiske lejer. Gevind typer : BSA eller Ital. I typiske moderne cykler, krankboksen spindel er adskilt fra håndsving.


Dette er kendt som en tredelt kranksæt.

Pedalarmene tillægger spindlen via en fælles square tilspidsning, en split eller via en række rillede grænseflader. En krankboks er lejet monteret i cyklens ramme mellem højre og venstre pedalarm (kranksæt) Der findes mange typer krankbokse, de mest benyttede er dog firkant-type, octalink og de nye udvendige le. Har du en krankboks med firkantet aksel, som billedet nedenfor, kan du følge nedenstående guide for at finde den rigtige krankboks og kranksæt. Før eller siden kommer du nok til at skifte din krankboks , og medmindre du ejer en italiensk produceret cykel, er det sandsynligvis en krankboks med BSA gevind , du er på udkig efter.


Det engelske BSA (Birmingham Small Arms) gevind har - i modsætning til det italienske ITA gevind - links gevind i kædesiden, hvor ITA har. For at finde ud af hvilken type krankboks der passer til din cykel, skal du kende hvordan den monteres i dit cykelstel, og hvordan pedalarmene monteres. Hvad er forskellen på BSA gevind og Italiensk gevin og Press Fit? Forskellen er at BSA, eller Engelsk gevin løber modsat i venstre side.


Det vil sige monteringen er . Denne cykelreparation kræver lidt specialværktøj, men så er det faktisk til at overkomme. Det kan være en fordel, at tage sin krankbox ud engang imellem og give den fedt. Så kan man også undersøge om lejerne kører ordentligt.


Det anbefales af gøre cyklen ren først, dermed er det altid nemmere af udføre . Skal cyklen have udskiftet sit kranksæt, eller er det på tide at montere en ny krankboks ? Kan dog ikke helt finde rundt i de forskellige typer , men tænker at det må være i retningen af Hollowtech? Kan i hjælpe med at give krankboksen et navn, så jeg kan købe en ny. Har skudt billeder, der måske kan hjælpe . Derfor vinder FSA: Ved at bruge keramik, rustfri stål, titanium og et halvt dusin aluminium typer og et utal af komposit materialer inklusiv støbt, tubular og høj- kompressions kulfiber har de evnen til at bruge det perfekte materiale den hver specifik opgave.


Shimano Hollowtech II SM-BB52B BSA DKK 1200.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...