onsdag den 31. januar 2018

Nanoteknologi snitt

Sivilingeniørutdanningen i nanoteknologi er en 5-årig utdannelse ved NTNU i Trondheim. Studiet er basert på et tverrfaglig opplegg der fysikk, kjemi og matematikk i kombinasjon med teknologirettede emner innenfor elektronikk og materialer. De første to årene får studentene en introduksjon til nanoskalasystemer, . Men kravene går også opp for datateknikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk og robotikk, elektronisk systemdesign, bygg- og miljøteknikk og nanoteknologi.


Kravene for nanoteknologi er hele 6poeng for ordinært opptak og 6poeng for førstegangsvitnemål.

Dette er det høyeste kravet for . Nest vanskeligst er Nanoteknologi ( poeng), også det ved NTNU, og deretter Industriell økonomi, petroleum (5poeng) ved Universitetet i Stavanger. Listen over ingeniørstudiene med høyest poengkrav er som vanlig dominert av NTNU. Teknologifaget med høyest krav til poengsum er som i fjor Industriell økonomi ved NTNU med en poenggrense på 6 etterfulgt av Nanoteknologi ved samme studieste med en grense på 60. Sistnevnte har det høyeste poengkravet for førstegangsvitnemål i år, blant alle studier i landet, med en grense . Karakterpoeng er gjennomsnittskarakteren fra videregående ganget med ti (har du i snitt blir det poeng). For søkere med førstegangsvitnemål, som er opp til år gamle, har nanoteknologi -studiet på NTNU det høyeste opptakskravet, med karakterpoeng, mot 6i fjor.


Nanoteknologi er høgteknologi på nanometerskala og dreier seg om å skape nye material og komponentar med skreddarsydde funksjonar gjennom å organisere og kontrollere stoff på ein lengdeskala frå ti til tusen atomdiametrar.

Nanostudiet passer særskilt godt for deg som har brei interesse for fysikk, kjemi, matematikk . Nanoteknologi , industriell økonomi- og teknologiledelse, fysikk og matematikk, og kybernetikk og robotikk på NTNU er alle på topplista, og krever et karakterkort med overvekt av seksere og realfagpoeng. Om du har lurt på hva som gjør det mulig å få over seks i karaktersnitt, så er det realfagspoeng som er . Søkere som mangler fagkravet i . Vi har snakket med Nicolai Winter-Hjelm, som studerer nanoteknologi ved NTNU og er leder av linjeforeningen Timini. I tillegg er det nok ikke til å legge skjul på at enkelte har litt fordommer mot å starte på et studium hvor samtlige har gått ut av videregående med veldig høye snitt. Jeg gir mitt siste år på VGS. Isåfall hvor mange år kan det ta?


Er det kun geeks på nano? Jeg ser at i år, som foregående år, er opptakskravet for å komme inn på nanoteknologi ved NTNU meget høyt. Bare sånn av ren kuriositet - hva er det som er grunnen til at dette studiumet har så høye opptakskrav? Eller er det et dyrt studium som involverer mye lab-arbei slik . Ved medisinstudiet i Tromsø, som har lavest snitt i førstegangskvoten, kreves et karaktersnitt på eller bedre for å komme inn. Legger man tallene i primærkvoten til grunn, er denne aller høyest for å komme inn på nanoteknologi -studiet ved NTNU i Trondheim.


Her er kvoten 6poeng, . Totalt antall svar, Svarfordeling i prosent. Forventninger til studentene.

Han hadde opprinnelig sett for seg å studere nanoteknologi , men innså på slutten av videregående at studiet inneholdt for mye kjemi for hans del. Derfor ble det matte og fysikk istedet, og etter hvert studieretningen industriell matematikk. Jeg har ikke lagt noen spesielle fremtidsplaner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...