tirsdag den 18. september 2018

Nye og gamle faremærker

Giver viden om hvordan man omgås farlige stoffer og materialer i bygge- og anlægsbranchen på en måde, som er sikkerheds- og sundhedsmæssig forsvarlig. Efterhånden som de kemiske stoffer og materialer bliver mærket med de nye symboler, og der kommer nye sikkerhedsdatablade, er det nødvendigt at få revideret virksomhedens arbejdspladsbrugsanvisninger. Desuden er det vigtig, at medarbejderne er informeret om betydningen af de nye symboler.


De fleste produkter har allerede fået ny faremærkning, men du vil stadig kunne finde de gamle mærker på produkter frem til 1. Efter denne dato må produkter med gammel faremærkning ikke længere være i butikkerne, så forhandlerne skal enten sætte nye etiketter på produkterne eller trække produkterne tilbage . Ny klassificering og faremærkning i EU (CLP).

Ikke alle symboler er vist). Det er tilladt at bruge de nye faremærker på kemiske stoffer og blandinger. De syv orange faresymboler, som kendes fra den gamle lovgivning, forsvinder helt. Til hvert af de orange faresymboler er knyttet en såkaldt farebetegnelse, som står under symbolet. Det kan fx være ”Lokalirriterende” eller ”Brandfarlig”.


Til de nye CLP-piktogrammer hører. Hvis ikke så kan du heldigvis nå det endnu. Det betyder, at de gamle faremærker skal skiftes ud med nye piktogrammer.

Farelabels Foto: faresedler. Klassificering, mærkning og . Indtil da vil man kunne se både de gamle faremærker og de nye farepiktogrammer. Efterhånden som reglerne træder i kraft, skal I på skolen selv sørge for at ommærke jeres stoffer og produkter efter de nye regler. Farepiktogrammerne betyder ikke helt det samme, som . Hvad betyder den nye mærkning for virksomheder, som bruger kemikalier? Vi har samlet nogle råd til, hvad du kan gøre for at få styr på mærkningen: 1. Kroniske sundhedsskader, såsoKræft, DNA-skader og skader på forplant- ningsevnen (CMR) – alle kategorier.


Spe- cifik organtoksicitet, enkelt og gentagen eksponering – kategori og 2. Respira- torisk sensibilisering – alvorligste kategori. Akutte: Aspirationsfare – alvorligste kategori. Blandinger, der er markedsført før den 1. Alle rengøringsmidler med gamle orange faremærker skal mærkes om og nye sikkerhedsdatablade skal gøres tilgængelig. De nye faresymboler bygger på et Globalt Harmoniserings System (GHS), som på sigt vil blive udbredt over hele verden.


I det nye faremærkningssystem suppleres faresymbolerne med faresætninger, som er et nyt ord for risikosætninger, og sikkerhedssætninger. Nogle af de nye faresymboler ligner de gamle. Herefter er det definitivt slut med de gamle orange og sorte faremærker.

Samme stof – nye og flere faresymboler. De nye regler får betydning i en lang række danske virksomheder, hvor man arbejder med kemikalier. Først og fremmest skal virksomhederne og de ansatte kende betydningen af den nye. For at lette overgangen fra det gamle system til det nye har man i forordningen lavet en overgangsordning. Man skelner her mel- lem rene stoffer og blandinger, som har forskellige datoer for, hvornår der skal foreligge ny mærkning: rene stoffer skal mær-.


CLP – ny faremærkning – nye udfordringer. Den nye faremærkning af . Efter sommerferien forventes et tilsvarende skema, som skal dække produkt- mærkningen efter CLP-regler. På LABORANTENs midtersider er optrykt en over- sigt med “ gamle ” og nye (CLP) piktogrammer. Oversigten er sammen med anden information. Nye EU-regler betyder, at de nuværende faresymboler skiftes u så klassificering, mærkning og emballering af kemikalier fremover vurderes ens over hele verden.


Nyhed: Farligt affald: Frederiksberg medtager nye og gamle faresymboler i ny folder om farligt affald. De gammelkendte, orange faremærker på produkter, der indeholder farlige stoffer, har ofte været den bedste og hurtigste vej for borgere og viceværter m. Nu skal alle farlige kemikalier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...