onsdag den 17. oktober 2018

Måle strøm og spenning

Fagstoff: Vi kan ikke se strøm og spenning og må bruke måleinstrumenter for å registrere dem. Det finnes analoge og digitale måleinstrumenter. I dag er det nesten bare digitale instrumenter i bruk, men i enkelte tilfeller vil måling med et analogt instrument gi et bedre bilde av hendelsesforløpet. Måling av spenning og strøm med multimeter - Duration: 1:47.


Bruk av multimeter i grunnleggende lektrisk måling.

For å måle må vi vite hvordan spenning , strøm og resistans henger sammen. For å måle spenningen over en motstand og strømmen gjennom den så må man passe på at ikke ampermeteret har liten resistans, slik at ikke strømmen i kretsen endres. Og voltmeteres må ha stor resistans slik at ikke strømmen velger . I denne øvelsen skal du måle elektrisk spenning , strøm og resistans ved hjelp at et multimeter. Du skal også se eksempler på hvordan måleinstrumentene forstyrrer kretsen som du måler på.


Strøm , spenning og motstand. Statisk elektrisitet oppstår når en type ladning har hopet seg på en gjenstand.

Statisk betyr i ro, så statisk elektrisitet betyr når elektrisiteten er i ro. Eksempel på statisk elektrisitet er når en gnir en ballong mot håret og fester ballongen på veggen. Mål spenningen på batteriet når ingen ting er slått på: ____________Volt.


Husk å slå på lyset ved måling. Er det noen forskjell i målingene? Kunne måle elektrisk strøm og spenning. Det en ofte ønsker å finne ut av ved analyse av slike kretser er hvordan strøm og spenning fordeler seg i kretsen. Sammenhengen mellom strøm og spenning i en metallisk leder er gitt av Ohms lov.


Separasjon av ladninger fører til elektrisk potensialdifferens, også kalt spenning , mens bevegelse av ladninger fører til elektrisk strøm. I praksis brukes ikke ledere som dette når en skal kalibrere instrumenter for å måle strøm. Labrapport i fysikk om sammenkobling av kretser, og å måle strøm og spenning. Labrapporten inneholder deler med ulike sammenkoblinger og fremgangsmåte og r. Emne: Koble sammen kretser, tegne kretser, måle elektrisk strøm og spenning , regne ut resistans, regler for strøm og spenning i kretser. Hensikt med oppgaven: I avsnittet Hvorfor gjør vi forsøk?


I tillegg til det som er sagt der,.

Ved å benytte resultatene fra eksperimentene sine var Ohm i stand til å definere den grunnleggende sammenhengen mellom spenning , strøm og motstan noe som er grunnlaget for enhver analyse av elektriske kretser. Amperemeter er et elektrisk instrument for måling av elektrisk strøm. Enheten for elektrisk strøm er ampere (A). Nesten all strømmåling baserer seg i praksis på omvandling fra strøm til spenning og så måling av spenningen. Før elevene kommer til Newtonrommet skal de ha kjennskap til begrepene elektrisk strøm, spenning og resistans.


Videre skal de ha kjennskap til bruken av digitalt multimeter, og hvordan dette kobles inn i en krets for å måle strøm og spenning. Det antas også at elevene har grunnleggende ferdigheter i programvaren Excel. Ampere beskriver hvor mange elektroner som strømmer gjennom en ledning per sekund. Vi måler her strømmen fra solcellen i milliampere, altså tusendels ampere, fordi cellen gir nokså liten strømmengde.


Spenning måles i volt (V) eller millivolt (tusendels volt). Hensikten med forsøket: Vi skulle måle spenningen (volt) til batterier med et voltmeter, samt måle strømmen (ampere) i en strømkrets med et amperemeter. Utstyr: - Spenningskilde.


Fremgangsmåte: Forsøk 1: Vi satte . Ohms lov beskriver sammenhengen mellom elektrisk spenning , motstand og strømstyrke ( strøm ). Den sier noe om forholdet mellom spenningen og strømmen som.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...