mandag den 4. februar 2019

Bytte trafo downlights

How to change a 12v halogen downlight bulb in a metal ring style - Emergency Electrician 24Hr - Duration: 3. Jeg har funnet transformatoren og det ser ut som den ikke lenger virker og må byttes. Vi har et godt utvalg av Downlight trafo. Kunne tenkte meg å bytte ut en del pærer med 12V halogen til 12V led (bare bytte pæra).


Bytter da 35W mot kanskje 3-5W pr. Må jeg også bytte trafo ?

Blir jo under 50W for 6-LED. I huset jeg har overtatt er det fem downlights i spisestue. Her har forrige eier snekret kasser til downlights selv. Det er to trafoer, som driver hhv. For deg som ønsker downlight.


Jeg har tre downlights i taket på kjøkkenet, og der har trafoen tatt kvelden. Bare bytte den trafoen som sitter der eller gjøre dem om til led spotter , event hva mer enn å bytte til en trafo for led må jeg gjøre for å få det til å virke? Selv om det i dag fortsatt selges downlight med halogen lyskilder er det ingen tvil om at LED er det man burde anskaffe i de fleste tilfeller.

Folk bør vurdere å bytte ut spottene. Det kunne jo gått begge veier, legger han til. Advarer andre - Trafo og downlight er en brannbombe i altfor mange hus, spesielt de gamle med halogenpære, fastslår Nilsen mens takstmann Per. Nå håper han andre slipper å oppleve det samme . Enkelte elektroniske trafoer krever en viss effekt, et visst strømtrekk, for å virke, så om man erstatter med LED pærer med langt lavere effekt, kan man risikere at det ikke lyser, sier Gudim.


Feilmonterte downlights kan i verste fall . Aldri har det vært mer å spare på å bytte til LED-pærer. Både prisforskjellen i innkjøp, leveti energiforbruk, samt at du mister noe tilleggsvarme under fyringssesongen ved å skifte ut varme halogenpærer med kalde. Men fortsatt er det slik at enkelte lamper, som downlights kun egner seg til halogen. Du sparer strøm på å bytte ut halogenpærene i volts spotlys med LED. Men det er ikke helt enkelt.


LED-spotlys krever en ny transformator. Halogenpærer drives av enten en elektronisk transformator (som oftest lett og avlang) eller en jernkjernetransformator (som regel stor og tung). Skal du bytte ut eller installere nye LED-lys, bør du lese dette.


De kan henge i kabler, være innfelt i tak som downlights eller sitte i mange forskjellige typer skinneløsninger og armaturer koblet til en strømforsyning. Strømforsyningen kan være en tradisjonell viklet transformator eller en elektronisk . Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.

Vet man ikke hva man gjør kan man for eksempel montere downlights for nær noe brennbart. Anbud Skifte ut downlights m trafo med lysekrone m dimmer. Registrert Dato: Tirsdag 19. Bytte ut eksisterende downlights -opplegg i kjøkkentak, finne trafo for å koble om til vanlig strøm til lysekrone.


Først var det én, nå er det to downlights -lamper på badet som har sluttet å lyse. Det hjelper ikke å bytte pæra, og heller ikke å knipse forsiktig på dem. De har fungert som de skal i halvannet år, før dette har. Transformator (ene) kan være ødelagt.


Orker ikke å opprette en bruker på et el-forum (enda), så prøver lykken her. Alle tre sluttet brått å virke etter at den ene hadde blinket noe i en liten stund. Forsøkt å bytte ut trafoen med en ny, og det . Ser ikke nødvendigheten av å bytte ut gamle ledninger, hvis disse ikke har tegn til skade etter lang driftstid. I leiligheten jeg og madammen flytta inn i for år siden så er det 9stk 12V halogen downlights. Downlightsrammene er jeg ikke helt sikker på hvilken produsent det er men de er laget av stål.


Vi bruker pærer på 35W men vi skulle gjerne hatt noe kraftigere lys, men begrensningen vår ligger i trafoene. Skinnens totale belastning i antall watt. Alle AC-transformatorer har en begrensning på avstand mellom transformator.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Thermoelectric generator module

II-VI Marlow power generation technology takes existing temperature differences to produce renewable energy for a variety of small and larg...